Lietuvos vyrų rankinio rinktinė – nukraujavusi, bet nusiteikusi kovingai

  • Teksto dydis:

Klaipėdoje į pirmąją treniruotę rinkosi Lietuvos nacionalinė vyrų rankinio rinktinė, kuri tęsia pasirodymą 2016 metų Europos čempionato antrajame atrankos varžybų etape. Jau paskutiniąją balandžio dieną lietuviai išvykoje žais su Bosnija ir Hercegovina, o atsakomosios rungtynės su bosniais - jau sekmadienį bus žaidžiamos Kaune.

Lietuvos rankininkai jau žaidė dvejas 2 grupės rungtynes, kuriose nusileido dukart Europos čempionei Danijos komanda bei kaimynams iš Baltarusijos ir grupėje lieka ketvirti.

Pirmąją stovyklos dieną Lietuvos rinktinės vyr. treneris Artūras Juškėnas teigė, kad šiuo metu rinktinė išgyvena ne patį geriausią laikotarpį.

"Rolandas Bernatonis ir Aidenas Malašinskas - du pagrindinės sudėties žaidėjai, kurie yra ir vieni daugiausiai patyrusių, - gavo traumas, dėl kurių rinktinei padėti negalės. Taip pat prisijungti prie rinktinės negalės ir Vaidas Trainavičius bei Povilas Babarskas. Tai tikrai gerokai pakoregavo mūsų planus ir esame stipriai nukraujavę", - kalbėjo rinktinės vyr. treneris A. Juškėnas.

Pasak jo, į rinktinės sudėtį patekę žaidėjai stengsis iš visų jėgų.

"Tai nėra kokia nors paprasta šalies komanda, tai - nacionalinė rinktinė ir į ją pakliuvo patys geriausi žaidėjai, kurie atstovaus Lietuvai ir sieks pasirodyti kuo geriau", - sakė darbą su rinktine praėjusių metų rudenį pradėjęs A. Juškėnas.

Vyr. trenerio teigimu, rinktinės sudėtyje yra ir Lietuvos aukščiausioje rankinio lygoje, ir pajėgiose Austrijos, Islandijos, Prancūzijos, Rumunijos, Olandijos ekipose rungtyniaujančių rankininkų: "Šiemet pirmą kartą prie rinktinės prisijungė Kauno "Granito-Gajos-Kario" ekipos žaidėjas Mindaugas Urbonas, po pertraukos į rinktinę sugrįžo Olandijoje rungtyniaujantis įspūdingo stoto žaidėjas Gintaras Cibulskis, žiūrėsime, kaip mums seksis".

Lietuvos rinktinė yra viena iš 28 komandų, kovojanti dėl 15 kelialapių į kitų metų Europos čempionato finalinį etapą, kuris vyks 2016 metų sausį penkiuose Lenkijos miestuose. Iš viso komandos yra suskirstytos į 7 grupes. Teisę žaisti Lenkijoje iškovos po dvi stipriausias kiekvienos grupės komandas bei geriausia ekipa tarp užimsiančių trečiąją vietą.

"Realiai vertinant mūsų šansus patekti į kitą etapą - sunku tikėtis. Tačiau pagrindinis mūsų uždavinys - pademonstruoti gerą, tinkamą rinktinei žaidimą ir, be abejo, kovoti dėl pergalės. Bosnijos ir Hercegovinos rinktinė yra tikrai pajėgi, tad mes turime sužaisti kuo geriau. Todėl mums reikalingas ir kuo didesnis savų žiūrovų palaikymas", - kalbėjo rinktinės vyr. treneris A. Juškėnas.

Rinktinės sudėtis (žaidėjas, klubas)

Karolis Stropus(Klaipėdos "Dragūnas")
Jonas Truchanovičius ("Dragūnas")
Augustas Strazdas ("SG Insignis Handball Westvien", Austrija)
Gintaras Cibulskis ("Kremer/Hurry-Up", Olandija)
Benas Petreikis("Union JURI Leoben", Austrija)
Vilius Rašimas("Azoty Pulawy", Lenkija)
Mindaugas Urbonas (Kauno "Granitas-Gaja-Karys")
Gintautas Adamkevičius (Alytaus "Almeida-Stronglasas")
Skirmantas Plėta (Vilniaus "Šviesa")
Aistis Pažemeckas ("Dragūnas")
Gerdas Babarskas ("Moser Medical UHK Krems", Austrija)
Vaidotas Grosas ("US Creteil", Prancūzija)
Giedrius Morkūnas ("Haukar", Islandija)
Tadas Stankevičius (Tirgu Žiu "Energia Lignitul", Rumunija)
Valdas Drabavičius ("Šviesa")
Mindaugas Dumčius ("Dragūnas")
  
Antrosios atrankos grupės turnyro lentelė
(vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Danija                    2 2 0 0  56:44  4
2. Baltarusija               2 1 1 0  55:53  3
3. Bosnija ir Hercegovina    2 0 1 1  48:50  1
4. Lietuva                   2 0 0 2  49:61  0



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių