Lietuvos vyrų rankinio rinktinei nepavyko Kaune įveikti slovakų

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė ketvirtadienį Kaune 2017 metų pasaulio čempionato Europos zonos pirmosios (1) atrankos grupės trečiojo turo rungtynes su Slovakijos komanda baigė lygiosiomis 18:18 (9:6).

6 įvarčius į varžovų vartus įmetė Rolandas Bernatonis, 4 – Skirmantas Plėta, 3 – Mindaugas Dumčius, po 1 – Aidenas Malašinskas, Povilas Babarskas, Benas Petreikis, Gerdas Babarskas ir Vaidotas Grosas.

Svečiams 7 įvarčius pelnė Tomašas Urbanas, 4 – Radoslavas Antlas, po 3 – Lubomiras Durisas ir Martinas Stranovsky's, 1 – Peteris Dudasas.

Po susitikimo Lietuvos rinktinės treneris Artūras Juškėnas apgailestavo, kad nepavyko iškovoti pergalės. Jo nuomone, lėtos ir nerezultatyvios rungtynės buvo palankesnis žaidimo braižas slovakams. Be to, rinktinės žaidėjus kamuoja traumos, kurios neleidžia visų rankininkų išnaudoti 100 procentų. Tačiau prieš artėjančią šeštadienio dvikovą išvykoje su tuo pačiu varžovu, treneris teigė, kad pagreitinus tempą ir šiek tiek sėkmingiau sužaidus, galima išsivežti iš Slovakijos pergalę.

Po ilgokos priverstinės pertraukos į rinktinį grįžęs Adenas Malašinskas taip pat apgailestavo dėl lygiųjų, bet tiki, kad iki kitų rungtynių pavyks pagerinti individualų žaidimą, dėl kurio buvo daromos klaidos. Jis akcentavo netikslius perdavimus.

Po šios dvikovos lietuviai su 4 taškais liko antroje vietoje, o tašku mažiau turinti Slovakijos septyniukė liko trečiojoje pozicijoje.

Atsakomąsias tarpusavio rungtynes Hlodovece rinktinės žais šeštadienį.

Pirmoje grupėje su 5 taškais pirmauja Bosnijos ir Hercegovinos rankininkai, trečiadienį išvykoje 33:29 (17:13) įveikę Kosovo ekipą.

Pirmosios (1) grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Bosnija ir Hercegovina   3 2 1 0  89:81  5

2. Lietuva                  3 1 2 0  75:71  4

3. Slovakija                3 1 1 1  81:67  3

4. Kosovas                  3 0 0 3  75:101 0 

Lietuvos rinktinės 2017 metų pasaulio čempionato atrankos varžybų rungtynių tvarkaraštis:

sausio 13 d. Lietuva                – Kosovas (Kauno sporto halė)

sausio 17 d. Bosnija ir Hercegovina – Lietuva (Tuzla) 

Iš viso kvalifikacinio etapo šešiose grupėse kovas pradėjo 24 komandos. Į kitą atrankos etapą - atkrintamąsias varžybas - pateks tik grupių nugalėtojai, kurie su dvylika 2016 metų Europos pirmenybių

finalinio etapo dalyvių varžysis dėl devynių kelialapių į planetos pirmenybes.

2017 metų pasaulio vyrų rankinio čempionatas sausio mėnesį vyks Prancūzijoje. Iš viso čempionate žais 24 komandos, o Europai skirta 13 vietų. Be šeimininkų prancūzų, kelialapius iškovos dar trys 2016 metų Europos čempionato prizininkai (arba ir ketvirtoji komanda, jei medalius laimės prancūzai).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių