Lietuvos vyrų rankinio supertaurę iš „Dragūno“ išplėšė Varėnos „Ūla“

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyrų rankinio supertaurę iškovojo LRT taurės savininkai Varėnos "Ūlos" rankininkai, kurie šeštadienį namuose rezultatu 28:26 (11:10) įveikė penkiskart Lietuvos čempionę Klaipėdos "Dragūno" komandą.

Iki rungtynių pabaigos likus 10 minučių, varėniškiai susikrovė rekordinę 4 įvarčių persvarą - 22:18. Tada iniciatyvos ėmėsi jaunasis "Dragūno" žaidėjas Šarūnas Ugianskis, pelnęs 3 iš eilės įvarčius ir sumažinęs atsilikimą iki minimumo - 22:23. Netrukus dragūnietis Edvinas Vorobjovas išlygino rezultatą - 23:23.

Tačiau lemiamomis akimirkomis šaltakraujiškiau žaidė namie rungtyniavę "Ūlos" žaidėjai: paskutinę minutę pergalingus 7 m baudinius realizavo Remigijus Čepulis ir Arminas Grigėnas.

"Ūlą" į pergalę vedė Remigijus Čepulis, įmetęs 9 įvarčius (5 iš 7 m), Arminas Grigėnas pridėjo 7 (1), Žygimantas Grigėnas - 5, Šarūnas Krisiulevičius - 4, Gražvydas Sereičikas - 2, Rimantas Palevičius - 1 įvartį.

Iš klaipėdiečių išsiskyrė 7 (4 iš 7 m) įvarčius pelnęs Karolis Stropus, po 5 pridėjo Mindaugas Dumčius (2 iš 7 m) ir Šarūnas Ugianskis, 4 - Edvinas Vorobjovas, 3 - Arvydas Bučius, 2 - Laurynas Simonavičius.

"Varžovams priešinomės iki paskutinių sekundžių. Kova tikrai buvo rimta, jei būtume protingiau sužaidę rungtynių pabaigą, galėjome ir laimėti. Gerai arba labai gerai nesužaidė tie žaidėjai, kurie turėjo sužaisti. Nenoriu vardinti jų pavardžių. Jie patys tai žino", - iškart po dvikovos kalbėjo "Dragūno" treneris Artūras Juškėnas.

Penkiskart Lietuvos čempionai "Dragūno" rankininkai, palyginti su praėjusiu sezonu, yra pasikeitę: į Austriją rungtyniauti išvyko vienas pagrindinių atakų organizatorių Benas Petreikis, Tadas Stankevičius pakėlė sparnus į Rumuniją, Evaldas Griežė pasirinko darbą ir rungtyniavimą trečiojoje Norvegijos rankinio lygoje.

Sudėtinga dragūniečių situacija yra ir dėl vartininkų: abu pagrindiniai komandos vartų sargai - Aistis Pažemeckas ir Lukas Simanavičius negali rungtyniauti dėl traumų. Lukui atsinaujino anksčiau kamavę nugaros skausmai, o Aistis atlieka reabilitaciją po pakartotinės Achilo sausgyslės operacijos. Juos kol kas pakeis 1995-1996 metais gimę, mažai patirties turintys vartininkai - Gytis Rimkus ir Benas Vaicekauskas.

Kurį laiką "Dragūnui" dėl atsinaujinusios peties ir kaklo traumos negali padėti ir Jonas Truchanovičius.

"Ūlos" rankininkų ekipa šiemet pasistiprino: iš Estijos į gimtąją Varėną sugrįžo Gražvydas Sereičikas, komandą papildė penki jauni ir perspektyvūs Varėnos sporto mokyklos auklėtiniai - Laurynas Petrušis, Deivas Eidukonis, Dominykas Balionis, Gytis Valentukevičius ir Kęstas Leikauskas.

Taip pat yra pokyčių ir trenerių štabe - komandos vyriausiojo trenerio vairą perėmė vienas geriausių visų laikų Varėnos "Ūlos" rankininkų Tautvydas Mikalauskas.

Jau rugsėjo 27 dieną prasidės 2014-2015 metų sezono Lietuvos "Vivus.lt Rankinio lyga" čempionatas, kuriame varžysis 10 komandų. Prie praėjusiame sezone dalyvavusių 9 ekipų prisijungs viena naujokė - Pasvalio RSK "Rankininko/SM" vyrų komanda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių