LRF taurėje aiškėja pirmieji pusfinalio dalyvių kontūrai

  • Teksto dydis:

Lietuvos rankinio federacijos taurės ketvirtfinalio etape sužaisti pirmieji ketvirtfinalio susitikimai.

Kaip jau rašyta anksčiau, Klaipėdos „Dragūnas“ savo žiūrovų akivaizdoje tik po atkaklios kovos palaužė KTU rankininkus (38:36). Atsakomąsias rungtynes šios komandos žais tik gruodžio 1 dieną, kadangi šiuo metu „Dragūno“ rankininkai yra išvykę į Šveicariją, kur žais atsakomąsias EHF iššūkio taurės rungtynes.

Daug aiškesnė situacija poroje, kur susitinka Pasvalio SM „Kurana“ ir HC „Vilniaus“ ekipos. Penktadienį vykusiose pirmosiose tarpusavio rungtynėse Pasvalyje aikštės šeimininkai nesugebėjo pasipriešinti svečiams iš sostinės ir rungtynes pralaimėjo rezultatu 23:32 (12:17). Antrasis susitikimas tarp ekipų sekmadienį įvyks Vilniuje. Martynas Lapinskas sostinės komandai pelnė 6 įvarčius, po 5 kartus pasižymėjo Karolis Antonovičius bei Tomas Smalakys. Pasvalio komandoje rezultatyviausiai žaidė po 6 pelnę Arnas Tekutis bei Audrius Dobrodiejus.

Galbūt kiek netikėtai didžiąją dalį klausimų savajame ketvirtfinalio mače jau atsakė ir kita sostinės komanda – VHC „Šviesa“. Jie jau pirmosiose rungtynėse susikrovė itin solidžią persvarą prieš Panevėžio HC „Grifo – Sargūno SG – KKSC“ ekipą, susitikimą vilniečiai laimėjo rezultatu 41:17 (20:10) ir į Panevėžį vyks jau tik sudėlioti taškų ant i. Rezultatyviausias Vilniaus komandos gretose buvo Valdas Drabavičius su 9 pelnytais įvarčiais, 7 pridėjo Tomas Valiulis. Panevėžiečių gretose išsiskyrė Egidijus Narakas, pelnęs 6 įvarčius, 5 tikslius metimus atliko Deivydas Miškinis.

Bene daugiausiai intrigos ir toliau žada praėjusių metu taurės laimėtojų Kauno „Granito – Kario“ bei lygos čempionų Alytaus „Varsos“ pora. Pirmosios rungtynės Kaune sėkmingiau susiklostė legendinio Kauno klubo rankininkams, kurie antrojoje rungtynių pusėje sugebėjo pakreipti įvykius sau naudinga linkme ir laimėjo rungtynes 30:23 (15:14). „Granito“ komandoje nesustabdomas buvo Vaidas Drevinskas, kurio sąskaitoje net 10 įvarčių, 5 pelnė jo komandos draugas Manvydas Lazauskas. Alytaus klube išsiskyrė 5 įvarčius įmetęs komandos senbuvis Gintautas Adamkevičius.

Trys pusfinalio dalyviai paaiškės jau rytojaus atsakomosiose rungtynėse. Paskutinę ketvirtąją komandą, kuri varžysis pusfinalio varžybose sužinosime gruodžio 1 dieną, kuomet antrąsias tarpusavio rungtynes sužais „Dragūno“ ir „KTU“ komandos, skelbia Lietuvos rankinio federacija.


Šiame straipsnyje: Rankinissportasvaržybos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių