LRF taurės finale triumfavo Kauno moterų ir vyrų komandos

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Alytuje įvyko „Cbet“ LRF taurės finalo ketverto varžybos. Moterų didžiajame finale susitiko Kauno „ACME – Žalgiris“ ir Kauno raj. HC „Garliava – SM Cascada“ merginos, o vyrų finale kovėsi Klaipėdos „Dragūnas“ ir Kauno „Granitas – Karys“.

Moterų finale nuo pat rungtynių pradžios į priekį išsiveržė Kauno rajono komanda. Įpusėjus pirmajam kėliniui HC „Garliava – Cascada“ pirmavo 11:8, o pasibaigus pirmajam kėliniui jų pranašumas siekė 4 įvarčius (18:14).

Antrajame kėlinyje didžiąją dalį laiko vis dar pirmavo Garliavos merginos. Sužaidus 10 minučių antrame kėlinyje „ACME – Žalgiris“ atsiliko 6 įvarčiais (23:17), tačiau nuo tos minutės kaunietės pradėjo tirpdyti varžovių persvarą.  Ir nors iki paskutiniųjų susitikimo minučių priekyje buvo garliavietės, tačiau pačioje rungtynių pabaigoje Dovilė Ilčiukaitė išlygino rezultatą (28:28), o vėliau lemiamu metimu ir išplėšė pergalę savo ekipai (29:28).

Kauno „ACME – Žalgiris“ klubui tai buvo jau septintoji LRF taurė iš eilės. Vakar vykusiuose pusfinaliuose Kauno „ACME – Žalgiris“ įveikė Alytaus SRC „Margirį – LJR“, o Kauno raj. HC „Garliava – Cascada“ nugalėjo „Eglę – Šviesą – SM Taurą“.

Kauno „ACME – Žalgiris“: Inesa Verbovik 8, Dovilė Ilčiukaitė 5, Gerda Trušytė, Audinga Kniubaitė, Martyna Vaitkutė po 3.

Kauno raj. HC „Garliava – Cascada“:  Laima Bernatavičiūtė 7, Evelina Dževerekaitė ir Kamilė Bušaitė po 6, Greta Rinkevičiūtė 3.

Didžiajame vyrų taurės finale intrigos taipogi netrūko. Jame susitiko šį sezoną stabilaus Lietuvos rankinio lygoje žaidžiančios Kauno „Granito – Kario“ ir Klaipėdos „Dragūno“ ekipos.

Nuo rungtynių pradžios aikštėje vyravo lygi ir atkakli kova, o pirmaujanti komanda keitėsi net kelis kartus. Klaipėdos „Dragūną“ pirmajame kėlinyje į priekį vedė Gintaras Cibulskis, o „Granito – Kario“ ekipoje žibėjo Vaidas Drevinskas. Sužaidus 30 rungtynių minučių rezultatas buvo lygus 16:16.

Per daug vaizdas aikštėje nesikeitė ir po pertraukos. Nei viena iš komandų viso antro kėlinio metu nesugebėjo susikurti solidesnės persvaros, o pirmaujanti ekipa kito net kelis kartus. Vis tik, puikiai „Granito – Kario“ vartus gynęs Lukas Gurskis nubaudė „Dragūną“ dar ir pataikydamas 4 metimus į tuščius varžovų vartus per visą aikštę ir taip nusvėrė pergalę savo komandai. Susitikimą Kauno „Granito – Kario“ ekipa laimėjo rezultatu 36:33, o Lukas Gurskis buvo išrinktas ir naudingiausiu savo ekipos žaidėju.

Kauno „Granitas – Karys“ LRF taurės varžybose triumfavęs buvo prieš du metus, kuomet finalinis ketvertas vyko Klaipėdoje, o „Dragūnas“ laimėjo pernai – Garliavoje.

Kauno „Granitas – Karys“:  Vaidas Drevinskas 12, Mindaugas Urbonas 9, Modestas Štarolis 5, Lukas Gurskis 4, Tadas Bučinskas 3.

Klaipėdos „Dragūnas“: Gintaras Cibulskis ir Žanas Gabrielius Virbauskas po 9,  Karolis Bliuvas 5,  Laurynas Palevičius 4, Lukas Vanagas 3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių