M. Griškonis ir S. Ritteris pateko į Europos čempionato pusfinalį

  • Teksto dydis:

Penktadienį Račicėse (Čekija) prasidėjo 2017 metų Europos irklavimo čempionatas, kuriame dalyvauja 4 lietuvių įgulos.

Vyrų porinė dvivietė, kurią irkluoja olimpiniai vicečempionai Mindaugas Griškonis ir Saulius Ritteris, atrankos antrajame plaukime distanciją įveikė per 6 min. 21,43 sek., užėmė antrąją vietą ir iš karto pateko į pusfinalį.

Lietuvos atstovai, įveikus 1500 metrų buvo pirmi, tačiau paskutinėje trasos dalyje užleido pirmąją vietą lenkams Miroslawui Zietarkiui ir Mateuszui Biskupui (6.17,400).

Taip pat sėkmingai atrankos varžybos susiklostė mūsų porinei keturvietei, kurią irkluoja Dovydas Nemeravičius, Martynas Džiaugys, Rolandas Maščinskas ir Aurimas Adomavičius. Lietuviai atrankos pirmajame plaukime distanciją įveikė per 5 min. 51,030 sek., artimiausius konkurentus aplenkė daugiau nei 4 sek. ir iš karto pelnė vienintelį kelialapį į A finalą.

Armandas Kelmelis vienvietininkų atrankos antrajame plaukime finišavo trečias (7.08,38), todėl dėl vietos pusfinalyje turės kovoti paguodos plaukime.

Keturviečių be vairininko atrankos trečiajame plaukime Saulius Ilonis, Dominykas Jančionis, Povilas Stankūnas ir Mantas Juškevičius liko ketvirti (6.04,480) ir taip pat startuos paguodos plaukime.

Porinių keturviečių varžybose dar startuos Dovydas Nemeravičius, Martynas Džiaugys, Rolandas Maščinskas ir Aurimas Adomavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių