M. Griškonis taip pat irkluos Europos čempionato pusfinalyje

Lenkijoje vykstančiame Europos irklavimo čempionate sėkmingai atrankos varžybų barjerą įveikė ir į pusfinalį pateko vienvietininkas Mindaugas Griškonis.

Jau devintosiose pirmenybėse startuojantis ir penkis medalius iškovojęs lietuvis penktadienį laimėjo trečiąjį kvalifikacinį plaukimą. Jis 2000 m įveikė per 6 minutes 57,64 sekundės ir finiše 4,17 sekundės aplenkė taip pat į pusfinalį patekusį britą Angusą Groomą.

Per žingsnį nuo tiesioginio finalo liko stipriausia šalies vienvietininkė Lina Šaltytė. Jau šeštą kartą Senojo žemyno pirmenybėse startavusi lietuvė pirmajame atrankos plaukime sugaišo 7 minutes 41,28 sekundės ir, vos 2,95 sekundės nusileidusi tiesiai į finalą patekusiai šveicarei Jeanninei Gmelin, liko antra bei toliau tęs kovą paguodos plaukime.

Paguodos plaukime varžysis ir porinę keturvietę irkluojantys Dominykas Jančionis, Rolandas Maščinskas, Aurimas Adomavičius bei Vytautas Lapatiukas. Lietuvių kvartetas pirmajame atrankos plaukime 2000 m nuirklavo per 5 minutes 49,23 sekundės ir liko trečioje vietoje. Lietuvos irkluotojus aplenkė tiesiai į finalą patekęs Rusijos kvartetas (5:44,53) bei antroje vietoje likę planetos čempionai ukrainiečiai (5:47,72).

Taip pat sėkmingai rytinėse atrankos varžybose startavo ir tiesiai į pusfinalį pateko praėjusių metų Senojo žemyno vicečempionės porinių dviviečių valčių klasėje Milda Valčiukaitė ir Donata Vištartaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių