M. Juodeškaitės tikslas Europos kroso čempionate – pagerinti rezultatą

  • Teksto dydis:

Jau šį savaitgalį Prancūzijos Hjero kurorte keturios Lietuvės stos prie starto linijos prestižiniame Europos kroso čempionate. 20-mečių merginų rungtyje startuos Lina Grišiūtė, Eglė Morenaitė ir Kamilė Vaidžiulytė. Suaugusiųjų įskaitoje startuos „Kauno maratono klubo“ narė Monika Juodeškaitė.

Ji šiame čempionate dalyvaus antrus metus iš eilės. Nors sportininkė tikina turėjusi mažai laiko atsigauti po spalio mėnesį įveikto pirmojo maratono ir įvykdyto olimpinio normatyvo, ji neslepia entuziazmo ir tikisi pagerinti prieš metus pasiektą rezultatą ir užimti aukštesnę vietą.

„Įvykdžiusi olimpinį maratono normatyvą ilsėjausi porą savaičių, o kitas dvi tiesiog ramiai bėgiojau. Šioms varžyboms pasiruošti turėjau tik mėnesį. Džiaugiuosi, kad bent treniruotės praėjo sklandžiai, be netikėtumų. Žinau, kad čia susirinks itin stiprios varžovės, bet nežadu nusileisti ir tikiuosi pagerinti dar prieš metus pasiektą savo rezultatą“, - likus kelioms dienoms iki starto pasakojo lengvaatletė.

Prieš metus Bulgarijoje lietuvė finišavo 36-oje vietoje ir 7,782 km įveikė per 30 minučių bei 46 sekundes. Pirmuoju savo startu bėgikė užėmė aukštesnę vietą nei du kartus čempionate prieš tai dalyvavusi jos mama Inga Juodeškienė. Olimpietė, o dabar olimpiadai ruošianti pajėgiausius Lietuvos maratonininkus, geriausiu savo bėgimu buvo užėmusi 45-ą vietą. Sėkmę šioje rungtyje sportininkė sieja su pomėgiu bėgioti atvirose erdvėse.

„Aš labai mėgstu kroso varžybas. Jau spėjau jų pasiilgti. Tiek maratono, tiek kroso varžybos man patinka dėl atvirų erdvių, bėgimo gamtoje. Čia bėgant keičiasi vaizdai, keičiasi ir trasos danga. Nebūna nuobodu ir monotoniška. Geriau nei bėgti ratus stadione. Bus smagu sezoną užbaigti būtent kroso varžybomis“, - pasakojo M. Juodeškaitė, besidžiaugdama, kad šie metai buvo kaip niekad gausūs naujų patirčių.

JAV studijuojanti sportininkė po šių varžybų sugrįš į Lietuvą ir prisijungs prie „Kauno maratono klubo“ organizuojamos Kalėdų paramos akcijos „Olimpinės svajonės“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių