Maratonininkas R. Kančys nuo pasaulio čempiono atsiliko 8 minutėmis

  • Teksto dydis:

2017 m. pasaulio lengvosios atletikos čempionate Londone maratonininkas Robertas Kančys užėmė 24-ą vietą.

Jis distanciją įveikė per 2 val. 16 min. 34 sek. ir nuo čempiono Geoffrey Kirui atsiliko daugiau nei 8 minutėmis.

Ignas Brasevičius trasoje sugaišo 2 val. 22 min. 20 sek. ir užėmė 51-ą vietą.

„Trasa tikrai nėra tokia greita, kokią prieš tai visiems nupiešė. Buvo pora apsisukimų, kalniukų, plius oras, vėjas. Trasa tikrai ne ta, kad darytum asmeninius rekordus. Bet čia ne rekordai svarbūs, o vieta“, – apie sudėtingas sąlygas prasitarė R.Kančys.

„Visi klydo – nebuvo nei trasa greita, nei oras labai geras“, – kolegai antrino I.Brasevičius.

Vis dėlto užimtos vietos lietuvius itin tenkino – praėjusiais metais R.Kančys Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse finišavo aštuntame dešimtuke, tuo tarpu tokio rango varžybų debiutantas I.Brasevičius į Londoną atvyko turėdamas priešpaskutinį asmeninį rekordą.

„Manau, Remigijaus vieta yra tokia, kokia turi būti, nes su asmeniniu rezultatu jis ir turėjo būti kažkur apie tokią poziciją, o aš iš viso laimingas – atvykau su priešpaskutiniu rezultatu. Beveik 50 aplenktų žmonių – super“, – džiūgavo I.Brasevičius.

Bėgikas vylėsi Londono trasoje pagerinti ir asmeninį rekordą, tačiau jėgų pritrūko antroje varžybų dalyje.

„Stengiausi bėgti asmeniniam rekordui, pusę taip ir bėgau, bet po pusės distancijos teko pamiršti apie asmeninius. Po 25 km buvo nelabai lengva bėgti, tiesiog norėjau garbingai pabaigti distanciją. Buvo minčių ir apie nebaigimą, bet tos mintys visada būna. Kai bėgi už Lietuvą, veji tas mintis“, – aiškino maratonininkas.

Tuo tarpu R.Kančys bėgimo strategijos prieš varžybas pernelyg nedėliojo.

„Asmeniškai neturėjau jokio plano, tiesiog išbėgau, stebėjau savijautą, kaip bėgsis, stebėjau varžovus ir bėgau savo ritmu. Viskas gerai pavyko, ypač paskutinius 10 kilometrų“, – pasakojo R.Kančys.

Po sekinančių varžybų bėgikai atsigavo greitai – stebėjo Vaidos Žūsinaitės pasirodymą moterų varžybose, o vakare planavo vykti į stadioną.

„Ar organizmas jau atsistatė? Norime kolos, tada greičiau atsistatys“, – juokėsi R.Kančys.

24-erių Kenijos bėgikas G.Kirui pasaulio čempionu tapo pirmą kartą (2:08.27). Šiemet jis taip pat laimėjo Bostono maratoną.

Vicečempiono titulas atiteko Tamiratui Tolai (2:09:49) iš Etiopiojos, bronza – Tanzanijos bėgikui Alphonce'ui Felixui Simbu (2:09:51).

 

 


Šiame straipsnyje: Robertas Kančysmaratonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių