Mins dviračiais į Paryžių

Šiandien Diuseldorfe (Vokietija) startuos prestižiškiausios daugiadienės dviračių lenktynės "Tour de France". Tarp 104-ą kartą rengiamų varžybų dalyvių bus ir šių metų Lietuvos čempionas Ignatas Konovalovas.

Padės lyderiams

31 metų Lietuvos dviratininkas atstovaus Prancūzijos komandai "Francaise de Jeux" (FDJ).

Panevėžiečio bendražygiai "Tour de France" keliuose bus prancūzai Arnaud Demare'as, Thibaut Pinot, Arthuras Vichot, Mickaelis Delage'as, Olivier Le Gacas, Rudy Molard'as bei italai Davide Cimolai ir Jacopo Guarnieri.

"Jau nemažai laiko važiuoju vieno mūsų lyderio A.Demare'o grupėje. Vienas kitą neblogai pažįstame. Beveik visose lenktynėse, kuriose teko šiemet dalyvauti, važiavau kartu su juo. Manau, kad ir gera mano sportinė forma lėmė, jog buvau paimtas į "Tour de France", – sakė I.Konovalovas. – Pirmiausia turėsiu padėti būtent sprinteriui A.Demare'ui, bet gali tekti atsidurti ir kalnų specialisto T.Pinot pagalbininkų grupėje. Galimybių pasireikšti individualiai kuriame nors etape greičiausiai neturėsiu. Dėl to nenusimenu. Savo vaidmeniu esu patenkintas."

"Tour de France" maratone I.Konovalovas debiutavo 2010-aisiais, atstovaudamas "Cervelo" (Šveicarija) komandai ir galutinėje įskaitoje užėmė 125-ą vietą.

Nuvažiuos 3 540 km

Pirmą "Tour de France" etapą sudarys pavienio starto 14 km lenktynės laikui.

22 dviračių profesionalų komandos iš Vokietijos pasuks į Belgiją, vėliau – į Liuksemburgą, Prancūziją. Dviratininkams teks nuvažiuoti iš viso 3 540 km. Lenktynių pabaigtuvės numatytos liepos 23-iąją tradicinėje vietoje – Paryžiuje, Eliziejaus laukuose.

2016-ųjų lenktynių nugalėtojo titulą gins britas Chrisas Froome'as ("Team Sky"). Pernai antrą vietą užėmęs prancūzas Romainas Bardet bus "AG2R La Mondiale" gretose, o trečias finišavęs kolumbietis Nairo Quintana – "Movistar".

Ch.Froome'as – vienas ir šiemečių varžybų favoritų. Prognozuojama, kad jo pagrindiniai konkurentai vėl bus N.Quintana ir R.Bardet, taip pat I.Konovalovo komandos draugas T.Pinot, ispanai Alberto Contadoras iš JAV ekipos "Trek-Segafredo" ir Alejandro Valverde iš "Movistar", australas Richie's Porte'as ("BMC Racing"), italas Fabio Aru ir šveicaras Jakobas Fuglsangas (abu – "Astana"), airis Danielis Martinas ("Quick Step"), kolumbietis Estebanas Chavesas ("Orica-Scott").

Išsidalys premijas

"Tour de France" prizų fondą sudaro 2 280 950 eurų – beveik 15 tūkst. eurų mažiau nei 2016-aisiais. Premijų dalybų sistema nesikeis.

Etapą laimėjęs dviratininkas uždirbs 11 tūkst. eurų, užėmęs antrą vietą – 5 500, trečią – 2 800.

Lenktynių nugalėtojas susižers 500 tūkst. eurų. Už antrą vietą sportininkas gaus 200 tūkst., už trečią – 100 tūkst. eurų.

Finišą pasiekusiems ir 20–160 vietas pasidalijusiems lenktynininkams teks po 1 000 eurų.

Be to, geriausias "Tour de France" sprinteris ir kalnų karalius savo biudžetus papildys po 25 tūkst. eurų, o geriausias jaunasis dviratininkas – 20 tūkst.



NAUJAUSI KOMENTARAI

expert

expert portretas
Tai,kad Alejandro Valverde jau iskrito deja,vakar ziauriai krito....................
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių