Motociklų čempionato pirmajame etape – tikrų entuziastų šou

Puikus savaitgalio oras džiugino ne tik poilsiautojus, bet ir Lietuvos motociklų sporto profesionalus – Lietuvos plento žiedinių lenktynių čempionatas pradėtas pačiomis geriausiomis nuotaikomis. O ir pasiilgusių galimybės važiuoti netrūko: vien treniruotėse dalyvavo bene 85 dalyviai, iš kurių beveik pusė rikiavosi starto tiesiojoje.

Pirmasis čempionato etapas džiugino ne tik geru oru, bet ir lenktynėse dalyvaujančių merginų skaičiumi – joms sportinio azarto nesumažino net šeimos šventės ar artėjantys egzaminai.

Penktadienį savo vestuves su motociklų sporto entuziastu Žilvinu Paškevičiumi atšventusi Greta Kulagina, šeštadienį kartu su antrąja puse suko ratus trasoje. Paskatinta komandos draugų, paskutinę minutę čempionate startavo ir Elvyra Bogačiova. Tiesa, ši sportininkė lenktynėse startavo rikiuotės gale: paskutinę minutę pasidavusi sportiniam azartui ir sugalvojusi startuoti čempionate, ji jau buvo praleidusi kvalifikaciją.

Gausios dalyvių pajėgos

„Pretendent“ įskaitoje startui rikiavosi net 27 čempionato dalyviai, tarp kurių – ir naujokų pavardės. Šios klasės kvalifikacijoje geriausią rezultatą parodė ir „pole“ poziciją užsitikrino Arvydas Valaitis, „Nemuno žiedo“ trasą įveikęs per 01:18.203 min. Iškart už jo starto tiesiojoje lenktynėms rikiavosi Raimundas Skaisgiris, nuo komandos draugo atsilikęs vos keliomis sekundės dalimis (greičiausiasis jo nuvažiuotas ratas kvalifikacijoje – 01:18.206 min.). Abu sportininkai atstovauja naują „Road Hogs“ klubą.

Trečioji vieta starto rikiuotėje priklausė dar vieno naujo klubo, „Kėdainių motocentro“, atstovui Tomui Saltonui. Geriausias jo pademonstruotas laikas – 01:19.806 min. Galiausiai, pasiekus lenktynių finišą, lyderiai išliko tie patys. „Pretendent“ C600 grupėje lyderiu išliko A. Valaitis ir jo „Honda cbr600rr“ motociklas, antroji vieta teko D. Budreikai, kartu su „Kawasaki ZX6R“ atstovaujančiam „Moto 20“ komandą, o trečiąja vieta džiaugėsi Egidijus Jankauskas, lenktyniaujantis tokios pačios markės motociklu.

„Pretendent“ C1000 įskaitoje pirmoji vieta teko „Suzuki GSXR 1000“ motociklu lenktyniaujančiam Raimundui Skaisgiriui, antroji – Tomui Saltonui ir jo „Yamaha R1“, o trečiąją vietą šiame etape užsitikrino Alvydas Sereika, Lietuvos čempionate lenktyniaujantis „Honda cbr 1000 rr“ motociklu ir atstovaujantis tą patį klubą, kaip ir T. Saltonas.

Kova iki paskutinių metrų

B600 ir B1000 įskaitose startavo daug lenktynininkų, praeitą sezoną besivaržiusių dar „Pretendent“ klasėje. Panašu, kad Lietuvos motociklų sporto entuziastai ne tik vėžinasi ir suka ratus trasose, bet mokosi ir greitėja. Vienu važiavimu lenktynėse buvo galima išvysti B600, B1000 ir „Superbike“ dalyvius.

Starto rikiuotėje kvalifikacijų metu „pole“ poziciją užėmė Lietuvos čempionato senbuvis Evaldas Mikutis su „Kawasaki“ motociklu, dalyvaujantis „Superbike“ įskaitoje („Moto 20“ komanda): jo kvalifikacijoje geriausias parodytas laikas – 1:13.966. Starto rikiuotėje lenktynėms už jo iš karto rikiavosi toje pačioje klasėje dalyvaujantis Tomas Januška („ATV monstrai“ komanda) su „Kawasaki zx10r“ motociklu, o trečioji vieta teko Aldui Rasteniui su „Kawasaki ZX6R“ motociklu atstovaujančiam „Bikeparts RT“ komandą. Šis lenktynininkas Lietuvos plento žiedo čempionate taškus renka B600 klasėje.

Šiose lenktynėse „Superbike“ įskaitos dalyviai kovojo iki paskutinių metrų finišo link. T. Januška intensyviai vijosi savo pagrindinį konkurentą E. Mikutį, tačiau  jo aplenkti nepavyko. Tiesa, jam pavyko pademonstruoti geriausią šio čempionato etapo rezultatą: lenktynininkas trasą įveikė vos per 1:12.761 min.

B600 įskaitoje pergalę šventė Evaldas Štrapėla, praeitais metais dar dalyvavęs „Pretendent“ įskaitoje. Jis naujoje klasėje taškus savo komandai „Navas racing club“ renka lenktyniaudamas „Honda cbr600rr“ motociklu. Antrasis liko Tauras Norkūnas („ATV monstrai“ komanda) su „Yamaha R6“. Tuo tarpu puikų laiką kvalifikacijoje pademonstravusiam Aldui Rasteniui, antrame lenktynių rate kovojusiam su „Superbike“ įskaitos sportininkais, teko pasitraukti iš lenktynių.

B1000 įskaitoje pergale džiaugėsi Mantas Andriukaitis, su savo „Honda cbr1000“ motociklu atstovaujantis „Navas racing club“ komandą. Jam už nugaros liko Mantas Živatkauskas, lenktyniaujantis tokio pačio modelio technika, kaip ir lyderis, o trečioji vieta šioje įskaitoje teko Sergei Busko ir jo „Kawasaki zx10r“.

Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje savaitgalis buvo išties greitas, karštas ir alsuojantis adrenalinu. Sporto entuziastų ir lenktynių išsiilgusių sportininkų susirinko tikrai daug, bet ne visi jie galėjo sukti ratus trasoje.

Viena tokių – Julija Banevičiūtė, savo dviratį besidalijanti kartu su draugu Dangiu Šalavėjum. Pagal susitarimą šį kartą lenktynių trasoje buvo galima išvysti būtent jį. Tikėtina, kad jau birželio 17 d. įvyksiančio kito Lietuvos čempionato etapo metu motociklą Kačerginėje vaikys būtent ši lenktynininkė. Iki šių varžybų likus visai nedaug, „Navas racing club“ kviečia visus motociklų sporto entuziastus į treniruotes, ketvirtadienio vakarais vykstančias Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje. Taip pat visi norintys kviečiami birželio 11 dieną į pasivėžinimą „Speedway“ kartodrome.

„Svarbiausia – gera nuotaika ir saugumą užtikrinanti pilna motociklininko ekipiruotė“, – primena varžybų ir treniruočių organizatoriai „Navas racing club“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių