Naują idėją pristačiusi R. Meilutytė: šiemet gavau daug pamokų

Rūta Meilutytė baigė trumpas atostogas gimtinėje. Šiandien olimpinė ir pasaulio čempionė apsilankė pas miesto vadovus, drauge su garsiomis kaunietėmis pristatė naują prasmingą projektą, bei pasidalino savo sezono planais.

Įsteigė asociaciją

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis bei miesto administracijos vadovai penktadienį sulaukė išskirtinio vizito. Valdžios vyrus aplankė iškart trys Metų kaunietės. Dienraščio „Kauno diena“ organizuojamų tradicinių iškiliausios miesto moters rinkimų laureatės: plaukikė R.Meilutytė, menininkė Jolanta Šmidtienė ir Kauno apskrities vyrų krizių centro direktorė, psichologė Dovilė Bubnienė.

Viešnios informavo įsteigusios Metų kauniečių asociaciją, sieksiančią garsinti Kauną, vystysiančią labdaros projektus. Vienas pirmųjų sumanymų: „Gerų darbų karuselė“. Šio projekto dėka pirmiausia bus pagarsinti kauniečių nuveikti geri darbai, bus pagelbėta vyrų krizių centro lankytojams bei neišnešiotų kūdikių tėvų asociacijai.

„Malonu, kad Rūta entuziastingai pritarė mūsų idėjai. Ji kuruos jaunimo bei sporto projektus. Tikime, kad žymios plaukikės prisidėjimas padės projektui sparčiai augti“, - kalbėjo J.Šmidtienė ir D.Bubnienė.

Į ne vieną labdaros bei paramos projektą jau įsitraukusiai R.Meilutytei teko atsakyti ir į valdžios vyrų klausimus.

Domėjosi ir maistu

„Jau šeštadienį išskrendu į Angliją. Į Lietuvą grįšiu, matyt, tik prieš didžiąsias metų šventes“, - pasakojo R.Meilutytė.

Be kita ko, valdininkus domino ir ką plaukikė darys su jai rėmėjų neseniai dovanotu prabangiu BMW automobiliu.

„Dar nežinau. Žiūrėsiu, kaip pasiseks“, - šypsojosi sportininkė, paklausta, ar limuzinas liks Lietuvoje, ar drauge su ja keliaus į Angliją.

Plimute R.Meilutytė praleidžia didžiąją metų dalį.

Nors sezonas baigėsi pasaulio čempionatu Kazanėje, 18-metė kaunietė per viešnagę Lietuvoje laiko ilgesniam poilsiui beveik neturėjo. Iškart po planetos pirmenybių ji su keliais šalies plaukimo rinktinės nariais išskrido į Arubą. Egzotiškoje Karibų jūros saloje plaukikai ne tik atsipūtė po svarbiausio sezono starto, bet ir apžiūrėjo treniruočių bazę, kurioje planuoja surengti stovyklą prieš 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

„Man ten viskas patiko. Buvau apsidairyti viešbutyje, netgi su virtuvės šefu pasišnekėjau. Norisi, kad jau atvykus prieš olimpiadą, būtų užtikrinta mums tinkama mityba, kad nereiktų sukti galvos apie organizacinius dalykus“, - pasakojo R.Meilutytė.

Pamokų nepamiršo

Grįžusi iš Arubos ji praėjusį savaitgalį pasveikino tėtį Saulių Meilutį vestuvių proga, o šią savaitę dalyvavo rėmėjų renginiuose bei spėjo sudalyvauti labdaringoje Rimanto Kaukėno paramos grupės akcijoje. Geriausia praėjusių metų Lietuvos sportininkė aplankė onkologinėmis ligomis sergančius vaikus ir įteikė jiems dovanų.

„Turėjau porą laisvesnių dienų ir Lietuvoje, kada galėjau pasiilsėti, bet šiaip atostogos buvo aktyvios“, - prisipažino R.Meilutytė.

Plaukikė neslėpė po rugpjūčio pradžioje vykusių pirmenybių Kazanėje, kuriose ji laimėjo sidabrą 100 metrų plaukimo krūtine rungtyje, bet liko be medalio perpus trumpesnėje distancijoje, dar ilgokai mąsčiusi apie ten buvusius startus.

„Aišku, kad pagalvodavau. Juk tai buvo vienos svarbiausių varžybų mano gyvenime. Mąsčiau apie tai, ką padariau blogai ir ką galėčiau daryti geriau… Bet šiaip atostogos yra tam, kad atsipūstum ir atšviežintum mintis. Kitą sezoną reikia pradėti su nauja energija“, - kalbėjo R.Meilutytė.

„Šį sezoną vertinu gerai. Šiemet gavau daug pamokų, daug patirties, bet šiaip esu patenkinta“, - pabrėžė ji.

Šiemet lietuvė planuoja susikoncentruoti į pasirengimą 2016 metų olimpiadai, o artimiausias jos svarbesnis startas – gruodžio mėnesį Izraelyje vyksiantis Europos plaukimo trumpajame baseine čempionatas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kauniete

Kauniete portretas
Labai smagu, kad moterys rodo tokia iniciatyva. Esant galimybei, tikrai prisijungsiu prie veiklos.

saunu

saunu portretas
Grazios moterys ir kilnios idejos. Kas gali but sauniau?

Dalia

Dalia portretas
Linkiu didziausios sekmes Rutai,tai siltas ir nesugadintas zmogus
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių