Naujienos iš lentynininko V. Švedo stovyklos

  • Teksto dydis:

Daugkartinis Lietuvos ralio čempionato nugalėtojas Vytautas Švedas 2019-uosius pradėjo paskelbdamas netikėtas ir visus ralio sirgalius nudžiuginusias žinias – dar šiemet sportininką trasose išvysime su nauju tarptautinės R5 klasės reikalavimus atitinkančiu bolidu "VW Polo GTI R5".

Kadangi automobilis bus konstruojamas Lietuvos lenktynininkui,  tikėtina, kad prie jo vairo ralio maestro sės tik vasaros pradžioje. Pirmajame šių metų ralio čempionate sportininkas varžysis su visiems gerai pažįstamu "Mitsubishi Lancer EVO VIII".

Gamintojo pateikiamais duomenimis, naujasis V.Švedo bolidas bus varomas keturiais ratais, turės keturių cilindrų 1,6 litro darbinio tūrio variklį, pasiekiantį 272 AG. VW inžinierių kūrinys 100 km/val. greitį pasiekia per maždaug 4,1 sek. V.Švedas prisipažįsta, kad turi ambicijų dalyvauti ne tik Lietuvos, bet ir Latvijos čempionatuose.

Tai ne vienintelės naujienos iš V.Švedo stovyklos. Lenktynininkas atskleidžia, kad pirmajame Lietuvos ralio čempionato etape "Winter Rally" nedalyvaus su savo ilgamečiu šturmanu Žilvinu Sakalausku. Dėl neatidėliotinų reikalų, kurių data sutampa su pirmuoju čempionato etapu, Ž.Sakalauskas prie komandos prisijungs kiek vėliau.

V.Švedas atskleidžia, kad sausio pabaigoje vyksiančiame pirmajame Lietuvos automobilių ralio čempionato etape jo šturmaną pakeis Mindaugas Čepulis, 2018 m. sezoną talkinęs "General Financing team Pitlane" komandos lenktynininkui Benediktui Vanagui. Tiesa, sezonas buvo pradėtas ypač sėkmingai – M.Čepulis su B.Vanagu 2018 m. "Winter Rally" užėmė pirmą vietą absoliučioje įskaitoje. Sezonui einant į pabaigą B.Vanagas paskelbė, kad 2019 m. Lietuvos ralio čempionate dalyvauti neketina ir jo ateities planai koncentruoti į užsienyje vyksiančius ralio maratonus.

"Pasiruošimo darbai dar nepradėti, tačiau mes abu esame profesionalai, tad suvokti, ko norime vienas iš kito, turėtume gana greitai. Su Mindaugu planuojame dalyvauti trumpose ralio sprinto varžybose, o vėliau – ir "Winter Rally". Per šį laikotarpį ketiname suderinti reikiamą informaciją, jos pateikimo formas ir kitus smulkius, bet labai svarbius dalykus. Neabejoju, kad tinkamai pasiruošime ir galėsime varžytis dėl aukštų pozicijų", – komentuoja "Juta Racing" komandos lenktynininkas V.Švedas.

Naujienų žada pateikti ir "Winter Rally" organizatoriai. Šiemet renginys truks dvi dienas – numatyti naktiniai ir dieniniai greičio ruožai, o net pusė sportinių kilometrų, kuriuos teks įveikti sportininkams, visiškai nauji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių