Neįtikėtinoje regbio dramoje Kroatijoje – sidabrinis lietuvių finišas

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyrų regbio rinktinė po neįtikėtinos dramos ir pratęsimo pralaimėjo Rumunijos komandai ir Zagrebe (Kroatija) pasibaigusiame Europos čempionato "Trophy" diviziono turnyre iškovojo sidabro medalius.

Turnyro finale Lietuvos komanda rumunams nusileido 26:31 (7:19).

Lietuvos regbininkai rungtynes pradėjo tradiciškai. Jau pirmosios savo atakos metu Vytaras Bloškys išvedė lietuvius į priekį 7:0. Vėliau rumunai perėmė iniciatyvą ir įgijo 12 taškų pranašumą (19:7). Vėliau aikštėje vyko tikra vyriška kova su karščiu ir nuovargiu. Fantastišką kovingumą demonstravę lietuviai surengė net tris rezultatyvias atakas iš eilės ir išsiveržė į priekį 26:19. Lietuvos komandai žeminimus atliko Žygimantas Radžius, Domantas Bagužis ir Vytaras Bloškys.

Tuomet dėl traumų iš aikštės turėjo išeiti Tomas Zibolis, Ž. Radžius, D. Bagužis, o vienam rumunui net prireikė neštuvų. Paskutinėmis antrojo kėlinio akimirkomis rumunai sugebėjo išlyginti rezultatą, o pratęsime lietuviai atsigauti nespėjo ir po mūsiškių klaidos varžovai pelnė pergalingus taškus.

Bronzos medalius Kroatijoje iškovojo Belgijos komanda. Jis mažajame finale 22:7 nugalėjo Izraelį.

Lietuvos vyrų regbio-7 rinktinės sudėtis: Domantas Bagužis, Vytaras Bloškys, Ignas Jankaitis, Armandas Kalinauskas, Tautvydas Krasauskas, Donatas Trumpickas, Martynas Lianzbergas, Matas Miežys, Žygimantas Radžius, Paulius Sugintas, Domantas Tautkus, Tomas Zibolis. Treneris – Sabelo Kolanisi. Vadovas – Paulius Zubavičius. Gydytojas – Almantas Viruišis.

Kaip rašoma regbio federacijos pranešime, po trijų savaičių lietuviai turės galimybę rumunams atsirevanšuoti Lietuvoje. Antras ir lemiamas "Trophy" turnyro etapas vyks birželio 30-liepos 1 dienomis Šiaulių savivaldybės stadione. Šiose varžybose kovojama ne tik dėl kelialapio į elitinį "Grand Prix" divizioną, bet ir dėl galimybės dalyvauti olimpiniame atrankos turnyre.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių