Nemuno saloje – favoritų pergalė

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Kaune, Nemuno saloje šalia „Žalgirio“ arenos esančiame aikštyne, vyko antrasis Lietuvos paplūdimio tinklinio atvirojo čempionato „LTF Open“ etapas, kuriame varžėsi septynios vyrų ir šešios moterų komandos.

Kaip ir tikėtasi, vyrų turnyre triumfavo stipriausias šalies paplūdimio tinklininkų dvejetas – Arnas Rumševičius ir Lukas Každailis.

Prieš dvi savaites Vilniuje vykusiame pirmajame „LTF Open“ etape nedalyvavusi favoritų pora šįsyk finale įveikė Edvino Vaškelio ir Artūro Bekišo duetą.

Pirmajame etape E.Vaškelis tapo turnyro laimėtoju, tačiau sostinėje jis žaidė su Artūru Vincelovičiumi. Tada jie nugalėjo Pauliaus Matulio ir A. Bekišo dvejetą.

Nors buvo numatyta varžybas rengti 2-3 dienas, dėl menko dalyvių aktyvumo „LTF Open“ antrojo etapo turnyras buvo surengtas vieną dieną. Varžybose Kaune dalyvavo viena vyrų komanda mažiau nei pirmajame etape Vilniuje.

Atvirą Lietuvos čempionatą sudaro penki etapai. Čempionatas yra registruotas FIVB sistemoje ir įtrauktas į žemyno pirmenybių sąrašą, tad pagal rezultatus dalyviai gauna reitingo taškų. Pirmenybės atviros, tad jose gali dalyvauti ir sportininkai iš kitų šalių.

Lietuvos atvirųjų paplūdimio tinklinio pirmenybių trečiasis etapas numatytas liepos pabaigoje Klaipėdoje, ketvirtasis – rugpjūčio antroje pusėje Rokiškyje. Galutines vietas čempionate nulems penktasis etapas, kuris bus surengtas pirmąjį rugsėjo savaitgalį Vilniuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių