Nesustabdomas: R. Nadalis dešimtą kartą triumfavo Barselonoje

  • Teksto dydis:

Praeitą savaitę ispanas Rafaelis Nadalis tapo pirmuoju tenisininku, viename ATP serijos turnyre ant grunto iškovojusiu dešimt titulų.

Triumfas „Monte Carlo Rolex Masters“ čempionate, matyt, buvo toks saldus, kad tokį patį pasiekimą Rafa užsimanė pakartoti ir kitose varžybose. Tą padaryti penktajai pasaulio raketei daug laiko neprireikė – jau kitą savaitę jis užsimaukšlino „Barcelona Open“ čempiono karūną. Sekmadienį Katalonijoje vykusiame finale geriausias Ispanijos tenisininkas 6:4, 6:1 susidorojo su austru Dominicu Thiemu.

Pirmame sete D.Thiemas su R.Nadaliu kovojo kaip lygus su lygiu. Bet dešimtame geime 30-metis ispanas pasinaudojo trečiu turėtu „break point’u“ ir mačo eigą persvėrė savo naudai. Antrą setą tenisininkai pradėjo laimėdami savo padavimus, tačiau įsijautęs R.Nadalis tuomet nugvelbė penkis geimus iš eilės ir triumfavo „Barcelona Open“ finale.

Šiuo metu penktoji pasaulio raketė yra laimėjusi dešimt dvikovų iš eilės. Iš pastarojo 21 seto Rafa yra laimėjęs 20.

Čempionu tapęs R.Nadalis savo sąskaitą papildė 500 ATP reitingo taškų ir 464 tūkst. eurų.

Kaip ir praėjusią savaitę Monte Karle, Barselonoje penktoji pasaulio raketė iškovojo dešimtąjį titulą. Negana to, „La Decima“ ispanas šiemet gali i6kovoti ir „Roland Garros“ čempionate.

Apskritai R.Nadaliui tai buvo 52-as ATP serijos turnyro ant grunto titulas. Pagal šį pasiekimą jis taip pat yra absoliutus rekordininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių