Oficialu: A. Fergusonas baigė trenerio karjerą (komentaras)

Anglijos čempionų titulą užsitikrinęs „Manchester United“ klubas patvirtino, kad komandai 26-erius metus vadovavęs Seras Alexas Fergusonas baigia trenerio karjerą. 71-erių metų škotas nuo šiol užims klubo sporto direktoriaus ir ambasadoriaus vietas.

Kol kas realiausiu kandidatu pakeisti A.Fergusoną yra laikomas Liverpulio „Everton“ klubo treneris Davidas Moyesas, kurio auklėtiniai šiuo metu rikiuojasi šeštoje Anglijos pirmenybių vietoje. Taip pat su šiuo darbu siejamas Madrido „Real“ treneris José Mourinho.

Anksčiau šį sezoną duotame interviu A.Fergusonas buvo užsiminęs, kad komandai ketina vadovauti dar du ar net tris metus, todėl škotas savo karjeros pabaigos šią vasarą tikrai neplanavo. Visgi, prastėjanti sveikata pakišo koją trenerio ketinimams.

  • Kandidatu pakeisti A.Fergusoną laikomas D.Moyesas | AFP/Scanpix nuotr.

„Sprendimas baigti trenerio karjerą yra labai sunkus, tačiau dabar tam tinkamas laikas. Man buvo svarbu pasitraukti tada, kai klubas yra pakilime ir, manau, aš tai padariau. Dabartinė komanda ir tvarka klube užtikrins, kad ekipa bus sėkminga dar daugybę metų“, - teigė treneris.

„Mūsų treniruočių bazė yra viena geriausių visame pasaulyje. Tą patį būtų galima pasakyti ir apie mūsų „Old Trafford“ stadioną. Žvelgiant į ateitį, džiaugiuosi užimdamas tiek klubo direktoriaus, tiek ambasadoriaus vietas, todėl laukiu savo naujojo darbo“.

„Privalau padėkoti savo šeimai, kurios meilė ir parama man buvo būtina. Mano žmona Cathy buvo svarbiausiu žmogumi per visą mano karjerą, suteikianti man stabilumo jausmą ir nuolatos drąsindama. To žodžiais neišsakysi“.

„Taip pat norėčiau padėkoti visiems savo žaidėjams ir darbuotojams, dabartiniams ir buvusiems, už jų profesionalų elgesį ir atsidavimą, kurio dėka sugebėjome triumfuoti daugybę kartų. Be jų įsikišimo klubo istorija nebūtų tapusi tokia turtinga“.

„Kai tik stojau prie komandos vairo, Seras Bobby Charltonas patikėjo, kad per tam tikrą laiką galiu sukurti ne tik gerą futbolo komandą, bet patį futbolo klubą, tuo tarpu per pastaruosius dešimt metų džiaugiuosi galėjęs dirbti su tokiais žmonėmis, kaip Glazerių šeima ir klubo generaliniu direktoriumi Davidu Gillu. Esu dėkingas jiems visiems“.

„Be abejo, dar norėčiau padėkoti mūsų sirgaliams. Jūsų palaikymas per visus tuos metus buvo nuostabus. Man buvo didžiulė garbė vadovauti šiam klubui. Mano laikas „Manchester United“ klube buvo nepakartojamas“, - užbaigė A.Fergusonas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių