Olimpiečių šeimai – dar trys medaliai

San Paule surengtame Brazilijos buriavimo ILCA jachtų čempionate triumfavo Lietuvos olimpinės vicečempionės Gintarės Volungevičiūtės-Scheidt šeima.

Gintarė tapo ILCA 6 vicečempione, jos vyras Robertas – ILCA 7 klasės čempionu, o sūnus Erikas laimėjo ILCA 4 varžybas.

Dvejas lenktynes G. Volungevičiūtė-Scheidt buriavo traumuota ranka, tačiau tai nesutrukdė užimti prizinę vietą.

Pasak buriuotojos, paskutinę čempionato dieną, pučiant stipresniam vėjui, apsukdama lenktynių ženklą ji atleidinėjo vieną iš jachtos bures padedančių valdyti virvių atotampų, o ši didele jėga pagavo jos rankos pirštą, kuris manevro metu lūžo.

„Neįsivaizdavau, kad taip įmanoma. Tačiau iškart pajutau labai didelį skausmą. Pamaniau, kad tikriausiai reikėtų plaukti į krantą, tačiau juk kovojau dėl pirmos vietos – negi imsiu ir pasiduosiu? Laukdama kito starto susidėliojau taktiką, kad buriuosiu paprastai, mažiau manevruosiu ir bandysiu visas virves sutampyti vien sveika ranka. Dešine, kurios pirštas lūžo, galėjau tik vairalazdę laikyti. Mano taktika pasiteisino – paskutines dienos lenktynes netgi laimėjau“, – papasakojo G. Volungevičiūtė-Scheidt.

Lietuvai atstovavusi sportininkė tarp ILCA 6 klasės 78 dalyvių bendroje įskaitoje užėmė antrą vietą, o moterų įskaitoje – pirmą.

Trofėjai: G. Volungevičiūtė-Scheidt ir jos vyras Robertas yra iškovoję 2008 m. Pekino olimpiados sidabro medalius. / „Blacksailimports“ nuotr.

„Šiuo metu Brazilijoje šią jachtų klasę itin mėgsta jaunimas, dauguma – stiprūs sportininkai, tad buvo labai smagu su jais varžytis. Varžybos buvo atkaklios, nes sąlygos – permainingos, vėjas sukinėjosi tai šen, tai ten, tad buriuoti – tarsi žaisti šachmatais“, – sakė Gintarė.

Pamaniau, kad reikėtų plaukti į krantą, tačiau kovojau dėl pirmos vietos – negi pasiduosiu?

Lietuvės vyras, Brazilijos buriavimo legenda, dukart olimpinis ir dvylika kartų pasaulio čempionas 50-metis R. Scheidtas, savo sportinių trofėjų kolekcijoje aukščiausio lygio prizus skaičiuojantis ne dešimtimis, bet šimtais, 2001-aisiais ir 2004-aisiais buvo pripažintas pasaulio Metų buriuotoju.

G. Volungevičiūtės-Scheidt sūnus Erikas aktyviai ruošiasi ILCA 4 sezonui. Pernai iš vaikų „Optimist“ į ILCA 4 jaunimo klasę perėjęs buriuotojas dėl smulkesnio sudėjimo dar stokojo konkurencingumo pučiant stipresniems vėjams, tačiau dabar sparčiai auga ir stiprėja.

Jaunojo E. Scheidto planuose – balandį vyksiantis Europos ILCA 4 čempionatas ir rugpjūtį numatytas pasaulio čempionatas, kuriuose jis atstovaus Lietuvai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių