Olimpiniai prizininkai varžėsi ir tarpusavyje, ir kartu

  • Teksto dydis:

Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo čempionatas Trakuose prasidėjusiame Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo čempionate pirmieji medaliai išdalinti 500 metrų distancijose.

Atkakliausia kova vyko vienviečių baidarių varžybose, kur startavo Rio de Žaneiro olimpiados prizininkai Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas. Jiems iššūkį metė Europos čempionate kartu su olimpiniais prizininkais keturvietę irklavę broliai Mindaugas ir Simonas Maldoniai.

Prizininkai paaiškėjo tik po fotofinišo. Lietuvos čempionu tapo M.Maldonis (1 min. 4,340 sek.). Sidabro medalį iškovojo E.Ramanauskas (1:42.480), bronza atiteko S.Maldoniui (1:42.660). Vos akimirką nuo prizininkų atsilikęs A. Lankas (1:42.806) liko be medalio.

Visas ketvertas netrukus sėdo į keturvietę baidarę ir iškovojo užtikrintą pergalę. Lietuvos čempionais tapę A.Lankas, E.Ramanauskas ir Maldoniai distanciją įveikė per 1 min. 25,687 sek. bei artimiausius persekiotojus aplenkė 3,164 sek.

Dviviečių baidarių varžybose Lietuvos čempionais tapo Tomas Jurkevičius ir Osvaldas Mitkus (1 min. 38,660 sek.).

Net tris aukso medalius iškovojo Europos čempionato dalyvis kanojininkas Osvaldas Murza. Jis buvo nepralenkiamas vienviečių varžybose (1:59.232 min.), kartu su Jevgenijum Kuračionoku triumfavo dviviečių varžybose (1:45.748 min.), o keturviete kanoja auksą iškovojo kartu su J.Kuračionoku, Augustu Verba ir Ryčiu Romeika (1:48.894 min.).

Dar penki medalių komplektai išdalinti moterų varžybose. Vieviečių baidarių varžybose Lietuvos čempione tapo Ieva Vaitiekūnaite. Dviviečių baidairių rungtyje greičiausios buvo viešnios iš Rusijos Polina Dayneko ir Maria Stepanova, keturviečių čempionėmis tapo I.Vaitiekūnaitė, Žymantė Prakapavičiūtė, Ala Grigorjeva ir Anastasija Krasnova.

Kanojininkių varžybose du aukso medalius iškovojo Gabrielė Čerepokaitė. Ji laimėjo vienviečių ir kartu su Evelina Serafinaite, dviviečių varžybas.

Šeštadienį Trakų irklavimo centre baidarininkai ir kanojininkai medalius išsidalins 1000 metrų distancijose. Sekmadienį vyks 200 metrų nuotolio finalai. Iš viso Lietuvos čempionate dalyvauja daugiau negu 200 baidarių ir kanojų irkluotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių