Orientacininkų kovos Estijoje

Orientacininkų kovos Estijoje

Dvi dienas Polvos apylinkėse Estijoje vyko tarptautinės orientavimosi sporto varžybos tarp Lietuvos, Latvijos ir Estijos jaunų sportininkų rinktinių.

Mūsų šalies garbę gynė ir trys klaipėdiečiai: jaunių grupėje Julius Mikšys, jaunimo grupėje Gediminas Trimakas (treneris Ričardas Tėvelis) ir Ieva Baltriukaitė (Jolita Švagždytė).

Pirmąją dieną vyko asmeninės varžybos, kuriose geriausiai iš lietuvių sekėsi jaunimo grupėje nugalėjusiai kaunietei Kristinai Rybakovaitei. Ji 7,8 km nubėgo ir 14 kontrolinių punktų (KP) surado per 60 min. 24 sek. I.Baltriukaitė į finišą atskubėjo po 75 min. 8 sek. ir liko dešimta.

Jaunių grupėje nugalėjo Aušra Mikšytė iš Šilalės ir Jonas Gvildys iš Kauno. Kaunietis 8,8 km nuskuodė ir 16 KP surado per 51 min. 48 sek. Klaipėdietis J.Mikšys varžybas baigė per 63 min. 3 sek. ir užėmė 10-ąją vietą.

Jaunimo grupėje nepralenkiamas buvo estas Markus Pusepas (10,7 km, 20 KP – 66 min. 49 sek.). G.Trimakas nuo nugalėtojo atsiliko 10 min. 56 sek. ir užėmė 8-ąją vietą.

Antrąją dieną vykusiose trijų etapų estafečių varžybose klaipėdiečiai gynė Lietuvos garbę antrosiose rinktinėse. Geriausiai sekėsi I.Baltriukaitei, jos komanda užėmė trečią vietą.

J.Mikšio komanda liko ketvirtojoje vietoje, o G.Trimako – šeštojoje.

Susumavus abiejų dienų rezultatus, mačą laimėjo Lietuvos rinktinė - 28 taškai. Antri



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių