Paaiškėjo ketvirtfinalio poros

Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) reguliarųjį sezoną laimėjo Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) ekipa, o Klaipėdos LCC tarptautinio universiteto studentai liko už borto.

Čempionato lyderiai ir LSKL nugalėtojų titulą ginantys VDU krepšininkai tik po emocingos ir atkaklios kovos svečiuose 100:88 palaužė Kauno technologijos universiteto (KTU) krepšininkus.

Aikštės šeimininkai pirmąjį kėlinį pirmavo devynių taškų skirtumu 24:15, tačiau vėliau rezultatas keitėsi tai vienos, tai kitos ekipos naudai. Dėl tvyrančių emocijų antrąjį kėlinį nesportine pražanga nubaustas VDU krepšininkas Ridas Globys, vėliau jo ekipos draugas Marius Valukonis už ginčus su arbitru buvo nubaustas technine pražanga.
Rungtynių baigtį lėmė VDU ekipos spurtas paskutinįjį ketvirtį 15:5, po kurio ji atitrūko 80:70.
O vienintelėse sostinėje vykusiose rungtynėse Mykolo Riomerio universiteto (MRU) krepšininkai savo aikštėje 84:96. nusileido svečiams iš uostamiesčio – Klaipėdos universiteto (KU) ekipai.
Uostamiesčio krepšininkai teisininkus į nokdauną pasiuntė įpusėjus pirmajam kėliniui, kuomet sužaidė atkarpą 17:1 ir įgijo solidų pranašumą – 29:12.
Nors aikštės šeimininkai vienu metu ir buvo beveik panaikinę skirtumą (72:73), tačiau netrukus įtampos neišlaikęs MRU krepšininkas Paulius Ivanauskas ir šios ekipos treneris Egidijus Ženevičius buvo nubausti techninėmis pražangomis. Tuo pasinaudoję klaipėdiečiai pataikė visus keturis baudos metimus ir pergalės iš rankų nebepaleido.
Į Kauną atvykusi Vilniaus pedagoginio universiteto (VPU) komanda nesugebėjo iškovoti pergalės prieš ne visos sudėties kovojusią Lietuvos žemės ūkio universiteto (LŽŪU) ekipą. Šeimininkai iškovojo sunkią pergalę 96:89.
Naudingiausiu LSKL savaitės krepšininku išrinkas LKKA studentas Vidmantas Užkuraitis. Jis per 36 minutes į LCC ekipos krepšį įmetė 26 taškus (9/9 dvitaškių), atliko 11 rezultatyvių perdavimų ir perėmė 5 kamuolius.
Kovo 31 dieną aštuonios pajėgiausios LSKL pirmosios vaikinų grupės komandos stos į kovą dėl teisės žaisti finalo ketverto turnyre.
Iki dviejų pergalių ketvirtfinalyje susitiks šios poros: VDU – VGTU, KTU – LŽŪU, VPU – LKKA ir KU – MRU.
Pirmosios ketvirtfinalio dvikovos prasidės kovo 31-ą dieną, antrosios – balandžio 7 dieną, o trečiosios – jeigu prireiks, balandžio 8-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių