Paaiškėjo LRL pusfinalių poros: Vilniuje prireikė net dviejų pratęsimų

  • Teksto dydis:

Trečiadienio vakarą paaiškėjo visi Lietuvos „Vivus.lt“ rankinio lygos pusfinalių dalyviai.

Serijas iki dviejų pergalių sausu rezultatu laimėjo ir dėl kelialapių į finalą  kovos Kauno „Granitas-Karys“ ir Alytaus „Varsa-Stronglasas“ bei Klaipėdos „Dragūnas“ ir Vilniaus VHC „Šviesa“.

Vilniuje – du pratęsimai

Aršiausia kova vėl virė sostinės derbyje – itin kovingai nusiteikusių ekipų rungtynes galima pavadinti tikra ketvirtfinalio puošmena.

HC „Vilnius“ ir VHC „Šviesa“ susitikimas klostėsi lygiosiomis – po pirmojo kėlinio rezultatas buvo  10:10, pasibaigus rungtynėms – 21:21. Buvo paskirtas papildomas laikas – du kėlinukai po 5 minutes. Jam pasibaigus rezultatas vėl buvo lygus – 25:25.

Rungtynių nugalėtojai paaiškėjo tik po pakartotinai paskirto papildomo laiko. Tuomet „Šviesos“ rankininkai išsiveržė į priekį ir žengė į pusfinalį laimėję atsakomąsias rungtynes rezultatu 35:29.

„Vilniaus“ ekipoje išsiskyrė 10 įvarčių (7 iš 7 m) įmetęs Martynas Lapinskas, 8 pridėjo Martynas Žala, 6 – Karolis Antonovičius, 2 – Paulius Verbickas, po 1 – Jūris Aganauskas, Tadas Padolskis ir Petras Raupėnas.

„Šviesai“ 10 įvarčių uždirbo Karolis Antanavičius, 9 (5 iš 7 m) – Valdas Drabavičius, 5 – Artūras Švilpa, 4 – Tadas Rasakevičius, 3 – Dovydas Kuodys, 2 – Julius Šeibokas, 1 – Laurynas Pocevičius ir Ignas Jonuška.

Tadas Rasakevičius („Šviesa“): „Rungtynės buvo labai sunkios, sunku net kalbėti. Galbūt mums padėjo jaunystė. Antrame pratęsime labai užsivedėme ir padarėme tai, ką turėjome.“

Tadas Padolskis („Vilnius“): „Labai sunku rasti žodžių. Šios rungtynės buvo emociškai sunkios, bet tokios, kokios ir turi būti atkrintamosios. Sirgaliai pamatė tikrai gražias, atkaklias rungtynes, tik gaila, kad mums pabaiga nebuvo sėkminga. Vertinu tikrai gerai, neturime niekam priekaištų.“

Intrigos nebuvo

Kitose trijose ketvirtfinalio porose intrigos praktiškai nebuvo.

Alytaus „Varsa-Stronglasas“ šįkart pasirodė kiek geriau nei pirmoje dvikovoje (26:23) ir įveikė Varėnos „Ūlą“ rezultatu 29:22 (15:7).

Alytaus ekipai 9 įvarčius (2 iš 7 m) pelnė Gintautas Adamkevičius, 5 (1 iš 7 m) – Žygimantas Micevičius, po 4 – Rokas Lastauskas ir Aurelijus Sabonis, 3 – Irmantas Asakavičius, po 1 – Dovydas Čepulis, Robertas Paužuolis, Linas Paliušis ir Lukas Feoktistovas.

Varėnos komandoje 6 įvarčius (1 iš 7 m) įmetė Laurynas Petrušis, 5 – Gražvydas Sereičikas, po 3 – Donatas Leknickas ir Šarūnas Krisiulevičius, 2 – Rimantas Palevičius, po 1 – Kęstutis Ikasala, Gediminas Barysas ir Justas Lynikas.

Gediminas Barysas („Ūla“): „Viskas būtų buvę gerai, bet buvo pralaimėtas pirmasis kėlinys ir dėl to toks rezultatas. Klaidų darėme labai daug, buvo daug metimų pro šalį. Antrajame kėlinyje viskas buvo atvirkščiai, kova buvo, tai matėsi puikiai. Tiesiog kovojome, stengėmės kaip galim. Ačiū mūsų sirgaliams.“

Egidijus Petkevičius („Varsa-Stronglasas“): „Nėra kuo labai pasigirti. Džiaugiamės, kad užteko dvejų rungtynių. Bandysim ruoštis pusfinaliams.“

Užtikrintas žaidimas

Užtikrintai į pusfinalį žengė Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai.

Klaipėdiečiai trečiadienį rezultatu 42:25 (19:14) nukovė Panevėžio „Grifą“. Pirmąjį susitikimą „Dragūnas“ laimėjo 20 įvarčių skirtumu – 39:19.

Trečiadienį „Dragūnui“ 7 įvarčius pelnė Modestas Vaitekūnas, po 5 – Šarūnas Ugianskis, Lukas Simėnas ir Lukas Jurys (2 iš 7 m), po 4 – Arvydas Bučius, Gintaras Cibulskis, po 3 – Mindaugas Meškauskas, Gabrielius Virbauskas, po 2 – Laurynas Simonavičius, Lukas Juškėnas, Benas Butkus.

Panevėžio ekipai po 6 įvarčius uždirbo Justas Totūraitis (1 iš 7 m) ir Erikas Vilkoicis, 4 – Gytis Naudžiūnas, po 3 – Deivydas Pocius ir Evaldas Vėta, 2 – Titas Žebelys, 1 – Arūnas Janulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių