A. Palšytė: mano automobilyje lūpdažių nerasi – viskas skirta sportui

  • Teksto dydis:

Vasarą „Mazda CX-5“ įsigijusi Lietuvos lengvaatletė, olimpietė, šuolio į aukštį Lietuvos nacionalinio rekordo savininkė, Europos čempionė ir pasaulio bei Europos jaunimo vicečempionė Airinė Palšytė savo automobilį vadina sportininko biuru, mat jame ji kasdien vežasi tai, ko jai reikia, kaip profesionaliai sportininkei. 

„Mano automobilis yra tikras sportininko biuras. Vežu su savini milijoną daiktų. Jei neturėčiau automobilio, neįsivaizduoju kaip visą inventorių turėčiau gabentis su savimi. Kuprinė būtų milžiniška“, – juokėsi A. Palšytė.

Kaip sportininkė, Airinė visuomet turi turėti po ranka vandens, juk niekada negali žinoti, kada papulsi į spūstį, o sportininko kūnas negali patirti dehidratacijos, tad keli vandens buteliukai salone ar bagažinėje yra būtinybė. Taip pat automobilyje visuomet galima rasti ir energetinio gėrimo skardinių, nes sportininkams tiek treniruotės metu, tiek po jos kartais prireikia energijos papildymo. 

Ryte iš namų sportininkė vyksta į treniruotę, o po treniruotės – tvarkosi kitus reikalus, tad bagažinėje ar ant galinės sėdynės kartu su Airine važiuoja daiktų krepšys. Jame yra daiktų, kurie yra susiję su tuo, kur sportininkei reikia vykti. Jei po treniruotės vykstama į susitikimą, tuomet bus persirengimui po treniruotės skirtų drabužių, batelių. Beje, jos automobilyje nerasi lūpdažių ar kitų kosmetikos priemonių. „Visgi esu sportininkė, tad visos reikalingos priemonės mano automobilyje yra susijusios su treniruotėmis, o ne grožio procedūromis“, – pabrėžė sportininkė.

„Jei atidarysite mano automobilio bagažinę, ten visuomet rasite įvairios specifinės sportininkų lengvaatlečių avalynės. Pavyzdžiui, nuolat vežuosi įvairių „startukų“ – batelių su vinutėmis ant pado, skirtų skirtingoms treniruotėms – sprinto ar šuolio. Automobilyje stengiuosi turėti visas reikalingas batelių poras, kad nereiktų vis iš naujo nešiotis ir galvoti, ko man šiandien prireiks“, – pasakojo Airinė. 

Be to, įvairioms savo treniruotėms Airinė vežasi labai įvairaus inventoriaus. Bagažinėje ji nuolat turi  maišiuką, kuriame yra štangos reikmenys: specialūs bateliai, skirti pratimams su svoriais, įvairūs apsauginiai diržai, gumos, su kuriomis ji atlieka pratimus prieš kilnodama štangą, kineziterapiniai kamuoliukai, volai raumenims, masažiniai „stickai“. 

Dar vienas įdomus Airinės treniruočių palydovas – profesionalus kūno raumenų stimuliacijos aparatas. Tai – papildoma treniruočių priemonė, su kuria ji ir sportuoja, ir atsistato po fizinio krūvio. Masažo metu, kol lengvaatletei yra masažuojama viena raumenų grupė, ji užsideda šį aparatą ant kitų raumenų ir taip juos atpalaiduoja. 

„Salone nuolat turiu įvairių sportininkams skirtų užkandukų. Tai gali būti baltyminiai batonėliai, riešutų batonėliai, ar tiesiog riešutų, džiovintų vaisių. Važiuojant, tarp treniruočių, privalau turėti greito, sveiko maisto bei papildomos energijos šaltinių“, – sakė A. Palšytė. 

Be jokios abejonės Airinės automobilyje yra visi privalomi saugos dalykai: gesintuvas, šviesą atspindinti liemenė, vaistinėlė, avarinis ženklas. Tačiau papildomai ji vežiojasi langų gremžtuką-šepetį, mat, anot jos, niekada negali žinoti kada teks nušluoti dulkes nuo stiklo, pravažiavus žvyrkeliu, ar nuvalyti nuo langų ledą. 

„Kartais vežuosi skėtį, ypač – lietingu metu. Nemėgstu visko nešiotis su savimi, o ir nežinau, kada ko prireiks, tad skėtį turiu visuomet. Tai labai patogu. Rudenį į automobilio bagažinę įsimetu net botus, nes filmavimai ar fotosesijos, kuriuose tenka dalyvauti, vyksta ir gamtoje. Automobilio daiktadėžėje visada turiu vienkartinių servetėlių, čia taip pat guli techninė automobilio knygutė“, – vardijo sportininkė. 

Jei automobiliui nuleistų padangą, Airinė nesiimtų jo keisti pati, tad domkrato ji neturi. Sportininkė įsitikinusi, kad atsitikus tokiam nenumatytam įvykiui jai padėtų „Inchcape“ serviso komanda. Airinė sako, kad automobilio techniniai dalykai nėra ta sritis, į kurią ji turėtų brautis, tad čia ji pasitiki specialistų žiniomis ir pagalba. Žinoma, langų valymo skysčio talpą ji papildo ir pati.

„Langų skysčio atsargai bagažinėje nesivežioju, pildau, kai įsižiebia įspėjimo signalas. Automobilyje ir taip turiu daug daiktų, tad stengiuosi neapsikrauti papildomu bagažu“, – sakė Airinė ir pridūrė, kad dar vienas svarbus daikčiukas – telefono pakrovėjas. Sportininkė automobilyje, kuriame yra laisvų rankų įrangą, daug kalba telefonu tad jį tenka dažnai krauti. Čia gelbsti automobilio USB jungtis, į kurią ji įjungia telefono pakrovėją. 


Šiame straipsnyje: Airinė PalšytėMazda

NAUJAUSI KOMENTARAI

ww

ww portretas
Lupdazis turetu buti rankineje,o ne masinoje!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių