A. Palšytės sugrįžimas į sektorių – Lietuvos čempionate

  • Teksto dydis:

Iki svarbiausių metų lengvosios atletikos varžybų Lietuvoje – lygiai mėnuo. Liepos 20-21 dienomis Palangos miesto stadione vyks šalies lengvosios atletikos čempionatas, sportininkams tapsiantis paskutiniu jėgų patikrinimu prieš planetos pirmenybes.

Varžybos Palangoje mūsiškiams taip pat bus paskutinė galimybė įvykdyti pasaulio čempionato normatyvus. Tikimasi, kad Lietuvos pirmenybėse dalyvaus visi stipriausi šalies lengvaatlečiai.

Viena ryškiausių čempionato žvaigždžių – Airinė Palšytė. Šuolininkė į aukštį dėl traumos praleidžia didžiąją sezono dalį ir startas pajūryje taps vieninteliu jėgų patikrinimu prieš svarbiausias tarptautines varžybas.

„Kaip bežiūrėsime, pagrindinis akcentas yra pasaulio čempionatas, bet norėtųsi turėti bent vieną startą prieš čempionatą – jis turėtų būti Lietuvos pirmenybės. Iki jo porą savaičių būsiu Palangoje, tame pačiame stadione, kuriame ir vyks Lietuvos čempionatas, – teigė A.Palšytė. – Su kiekviena diena vis labiau pavyksta įsitraukti į krūvį, atlikti vis daugiau specifinių dalykų, susijusių su šuoliais į aukštį. Manau, kad liepos antroje pusėje jau tikrai galėsiu šokti.“

Skirtingomis nuotaikomis vasaros sezoną pradėjo Andrius Gudžius. Disko metikas nuo balandžio dalyvavo devyniose varžybose ir visose iš jų diską numetė toliau nei 65 metrus. Intensyvų laikotarpį vainikavo Deimantinės lygos varžybos Norvegijoje ir Švedijoje – ten lietuvis atitinkamai užėmė ketvirtą bei trečią pozicijas.

„Planuojame treniruočių stovyklą Palangoje antroje liepos pusėje, ruoštis pasaulio čempionatui. Manau, Lietuvos čempionate būsiu žymiai geresnės sportinės formos nei dabar. Žinoma, rezultatų neįmanoma planuoti, bet fizinė forma tikrai turi būti geresnė“, – sakė antrą rezultatą pasaulyje šiemet turintis A.Gudžius.

Tiek A.Palšytė, tiek A.Gudžius jau turi bilietus į pasaulio lengvosios atletikos čempionatą. Iš stadione besivaržančių sportininkų normatyvas taip pat pakluso ieties metikui Edžiui Matusevičiui. Šalies rekordą gegužę pagerinęs lengvaatletis į Lietuvos čempionatą atvyks kone tiesiai iš Europos iki 23 metų pirmenybių.

„Nežinau, kokia sportinė forma bus tada. Ir dabar esu geros sportinės formos, tačiau alkūnės trauma sumaišė planus. Lietuvos čempionatas yra svarbiausios varžybos Lietuvoje, tačiau visi planai sukasi apie Europos iki 23 metų čempionatą ir Londoną“, – aiškino E.Matusevičius.

Šalies čempionate turėtų dalyvauti ir užsienyje besitreniruojančios bėgikės Eglė Balčiūnaitė, Natalija Piliušina, Agnė Šerkšnienė, Modesta Morauskaitė, vis solidesnius rezultatus demonstruojanti trišuolininkė Dovilė Dzindzaletaitė.

Lietuvos lengvosios atletikos čempionatas – seniausias sporto renginys šalyje, rengiamas nuo 1921-ųjų. Beje, šį kartą pirmenybės vyks ne savaitgalį, o ketvirtadienį bei penktadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių