Paplūdimio tinklininkės olimpinę svajonę atidėjo ketveriems metams

  • Teksto dydis:

Jaunosios Lietuvos paplūdimio tinklininkės metė rimtą iššūkį pajėgiai Olandijos komandai, bet turėjo atsisveikinti su svajone patekti į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Stavangeryje (Norvegija) vystančio CEV Kontinentinės taurės turnyro finalinio etapo aštuntfinalyje trečiadienį Lietuvos rinktinė 0-2 pralaimėjo Olandijos tinklininkėms.

Pirmajame susitikime į aikštę žengė puikius rezultatus šiemet demonstruojančios 19-metės Urtė Andriukaitytė ir Irina Zobnina. Jų laukė akistata su 28-ąją vietą pasaulio reitinge užimančiomis Sophie van Gestel ir Jantine van der Vlist. Autoritetų nepaisančios lietuvaitės pirmajame sete pirmavo 8:4, bet vėliau patyrusios varžovės perėmė iniciatyvą ir iškovojo nelengvą pergalę 2-0 (21:15, 21:19).

77-ąją vietą planetos reitinge užimančios 21-erių metų Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė buvo labai netoli to, kad šioje akistatoje prireiktų trečio mačo. Lietuvės laimėjo pirmą setą 21:16 prieš Rimkę Braakman ir Jolien Sinnemą, bet antrajame olandės išlygino rezultatą. Lemiamame, trečiajame, sete sėkmė lydėjo 40-ąją vietą pasaulio reitinge esančias Olandijos tinklininkes, kurios iškovojo pergalę 2-1 (16:21, 21:16, 15:13).

Turnyro Stavangeryje čempionės iškovos kelialapį į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Antrąją ir trečiąją vietas užėmusios komandos liepos pradžioje Sočyje (Rusija) varžysis pasauliniame turnyre dėl likusių dviejų paskutinių olimpinių kelialapių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių