Pasaulio buriavimo čempionate – puikus lietuvių pasirodymas

  • Teksto dydis:

Danijoje vykusiame pasaulio ORC buriavimo čempionate net dvi lietuvių jachtos – kapitono Adomo Janulionio vadovaujama „Keturi vėjai“ bei Aisčio Kalanavičiaus „Extreme“ pateko tarp stipriausiais laikomų auksinio laivyno įgulų. „Keturi vėjai“ įgula galutinėje įskaitoje iškovojo 19, o „Extreme“ – 24 vietą iš 62 dalyvių.

„Mūsų rezultatą vertinu, kaip iš tiesų gerą. Šitos varžybos labai konkurencingos, o apie 15-20 laivų visuomet būna techniškai paruošti specialiai joms. Mūsų laivas standartinis, tačiau patekome į stipriausiųjų 20-tuką. Varžybose daug lėmė taktika, vėjai retai pakildavo daugiau nei 12 mazgų, tačiau buvo pakankamai stipri srovė“, – pasakojo kapitonas A. Janulionis.

Pasak „Keturių vėjų“ kapitono, įtemptą varžybų specifiką aiškiai nusako faktas, jog jei jie būtų finišavę vos 12 sekundžių anksčiau, būtų užėmę 16 vietą. Tai reiškia, kad laivai finišavo kone bortas į bortą ir kiekviena sekundė buvo svarbi. A. Janulionio teigimu, buriavimas yra itin sudėtingas sportas ir į jį būtina žiūrėti kompleksiškai. Nors varžytis su techniškai pranašesniais laivais iš tiesų sudėtinga, ne mažiau svarbus ir vieningas įgulos darbas bei griežtas darbo pasidalijimas varžybų metu.

„Kitais metais Europos ORC čempionatas vyks visai netoli – Lenkijoje. Šiemet pasaulio čempionate startavome dvi lietuvių įgulos. Labai norisi paskatinti, kad kitais metais mūsų būtų daugiau, nes esu tikras, kad turime pajėgių buriuotojų“, – teigė A. Janulionis.

Tiek jachta „Keturi vėjai“, tiek „Extreme“ šiuo metu jau grįžusios iš tarptautinių regatų ir ketina startuoti didžiausiose Lietuvos buriavimo varžybose „Kuršių marių regatoje“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių