Pasaulio čempionate R. Meilutytė – ketvirta ir be rekordo

  • Teksto dydis:

Rūta Meilutytė liko per žingsnį nuo pakylos svarbiausiose šių metų varžybose. Antradienio vakarą pasaulio plaukimo čempionato Budapešte 100 m krūtine rungties finale 20-metė lietuvė užėmė ketvirtąją vietą, distanciją įveikusi per 1 min. 5,65 sek.

Auksą iškovojo amerikietė Lilly King, kuri 0,22 sek. pagerino Rūtai nuo 2013 metų priklausiusį pasaulio rekordą.

20 metų L. King rezultatas – 1 min. 4,13 sek.

Antrąją vietą užėmė amerikietė Katie Meili (1 min. 5,03 sek.)

Trečia liko Rusijos plaukikė Julija Jefimova – 1 min. 5,05 sek.

Rūtos rezultatas – 1 min. 5,65 sek.

100 m krūtine finale Rūta startavo trečiajame take, o iš kairės viena prie kitos dvi šios rungties favoritės – geriausią rezultatą pusfinalyje parodžiusi J. Jefimova ir 2016 m. olimpinė čempionė amerikietė L.King.

Nors R. Meilutytės reakcija ir šuolis vėl buvo žaibiškas, nuo pat pirmųjų metrų į priekį įsiveržė L. King.

Ji užtikrintai pirmavo, o R. Meilutytė įpusėjus distancijai buvo ketvirta. Antrojoje pozicijoje ilgai laikėsi J. Jefimova, bet 25 metų rusę finiše aplenkė K. Meili, pernai olimpinėse žaidynėse buvusi trečia.

Prieš finalą R. Meilutytė nebuvo laikoma favorite į auksą, nors jai ir priklausė pasaulio rekordas (1 min. 4,35 sek.), pasiektas 2013 metais Barselonoje.

Tai buvo sudėtingi metai jaunai kaunietei. Po 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių, kuriose ji buvo septinta, Rūta grįžo iš Plimuto į Kauną. Ji keturis mėnesius nesitreniravo ir daug keliavo, o sugrįžusi į baseiną ilgai ieškojo idealios sportinės formos su naujuoju treneriu Pauliumi Andrijausku stovyklose JAV, Turkijoje ir Farerų salose.

Tačiau Rūtai pavyko įgyti puikų greitį pasaulio čempionate.

Budapešto baseine ji buvo trečia ir atrankos (1 min. 5,81 sek.), ir pusfinalio 100 m krūtine plaukimuose (1 min. 5,20 sek.) pirmadienį.

R. Meilutytė dar plauks šiame čempionate: ji yra užsiregistravusi 50 m laisvuoju stiliumi ir 50 metrų krūtine rungtims liepos 29 dieną.

Nėra abejonių, kad plaukiant krūtine sprinto rungtyje ji vėl bus greita ir taikysis į medalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sudas

Sudas portretas
Gėda žiūrėti į ta ruoni!!!!!!

Metas keisti gyvenimą

Metas keisti gyvenimą portretas
Mylim Rūtą. Ji ne tik graži, bet ir protinga, dar geros širdies. O sporte reikia nejautrių žvėrių, todėl metas Rūtai pagalvoti apie normalų gyvenimą. Kol Rūta buvo visai jaunutė ir nesuprato pasaulio - pelnė medalius, dabar kai suprato - medalių nebus.

sveikinu

sveikinu portretas
su sugrįžimu -turi kietą charakterį.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių