Pasaulio spiningavimo čempionate – lietuvių triumfas

Pirmą kartą šalies istorijoje Lietuvos rinktinė Pasaulio spiningavimo čempionate iškovojo aukso medalius. Lietuviai nurungė šešiolika pasaulio valstybių ir nosį nušluostė Rusijos, Anglijos, Italijos, Prancūzijos ir net Pietų Afrikos rinktinėms.

Pirmą kartą šalies istorijoje Lietuvos rinktinė Pasaulio spiningavimo čempionate iškovojo aukso medalius. Lietuviai nurungė šešiolika pasaulio valstybių ir nosį nušluostė Rusijos, Anglijos, Italijos, Prancūzijos ir net Pietų Afrikos rinktinėms.

Šių metų čempionatas vyko Estijoje, Viljandi ežere. Tai aštuntasis spiningavo čempionatas, šešiuose iš jų dalyvavo ir lietuvių komandos.

„Varžybos vyko dvi dienas, kiekvienai šaliai atstovavo du ekipažai, po du komandos narius. Iš viso – 32 ekipažai. Ežeras – labai nedidelis, todėl sąlygos nebuvo geros. O antrąją čempionato dieną kai kurios komandos net nepagavo nė vienos žuvies“, – pasakojo lietuvių komandos kapitonas, Lietuvos spiningautojų lygos prezidentas Janas Prialgauskas.

Jau pirmąją dieną Lietuvos atstovai išplėšė iš konkurentų prizinę komandinę poziciją. Antroji čempionato diena, kuri būna pati sunkiausia, taip pat nenuvylė lietuvių.

„Antrą dieną dažniausiai nekimba. Lydekos sėdėjo dugne. Iš baimės. Juk šitiek spiningautojų mažyčiame ežerėlyje visą dieną vanojo joms nugaras“, – juokėsi komandos konsultantas V.Valukonis.

Čempionato dalyviai stebėjosi, kad varžyboms parinktas Viljandi ežeras tėra 250 hektarų pločio.

„Kaip koks mūsų Eketės ežeras“, – replikavo V.Valukonis.

„Vienam dalyvių ekipažui teko vos 350 metrų kranto linijos. Rusijoje vykusiame čempionate buvo skirta 40 kilometrų į vieną pusę ir tiek pat – į kitą pusę. Žuvies buvo, bet ji smulki. Didžiausia lydeka – 3 kilogramai. Mūsų komandos neblogai gaudė ir ešerius, tai mums ir padėjo. Tačiau vieną įskaitinio dydžio lydeką prieš pat nosį nunešė kormoranas. Buvo pykčio“, – prisiminė J.Prialgauskas.

Čempionato metu sugautos žuvys buvo paleistos į vandenį. Kiekvienoje valtyje buvo po teisėją, kuris fiksuodavo laimikį.

„Lietuvai – tai antras aukso medalis. Užpernai vykusiame čempionate, skaičiuojant ekipažų įskaitas, mes su doviliškiu V.Valukoniu tapome pasaulio čempionais. Lietuva, pagal šešių metų reitingus, šiuo metu yra pirmoje vietoje. Tokiai mažai šaliai tai didelis pasiekimas“, – nuomonę išsakė J.Prialgauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Janas

Janas  portretas
na jūs čia ir primakalavot !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių