Pasaulio vasaros universiadoje dalyvaus Klaipėdos universiteto sportininkai

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio 11 d. 13 val. Klaipėdos universiteto Sveikatos mokslų fakultete (Posėdžių salėje) Klaipėdos universiteto sportininkus bus išlydėti į universiadą. Norima palinkėti jiems gerų startų. 29-oji Pasaulio vasaros universiada vyks rugpjūčio 19-30 d. Taipėjuje, Taivane.

Universiada tai sporto renginys, kuriame dalyvavimui atrenkami tik aukščiausio lygio studentai sportininkai. Pasaulio vasaros universiada vyksta kas du metai.

Lietuvos studentų sporto asociacija (LSSA) kartu su sporto šakų federacijomis pagal FISU pateiktas kvotas atrenka ir paskiria komandos vadovus, trenerius, personalą, kurie universiadoje atsako už sportininko sportiniu rezultatus.

Norint, kad Lietuvos sportinė delegacija (ją šiemet sudaro 98 asmenys) atstovaudama Lietuvą pasiektų aukštus sportinius rezultatus LSSA formuodama rinktinę glaudžiai bendradarbiauja su Lietuvos universitetų sporto centrų ir katedrų vadovais, sporto šakų federacijomis, Kūno kultūros ir sporto departamentu (KKSD), Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM), Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu (LTOK). Universiada yra vienas iš svarbiausių universitetų sportininkų 2017 metų renginių.

Lietuvai universiadoje atstovaus ir į Taivano sostinę vyksta ir Klaipėdos universiteto studentai, tai krepšininkės Agnė Černeckytė Sveikatos mokslų fakultetas (SvMF 3 k.), Justina Matuzonytė (SvMF 3 k.), Roberta Mizgerytė (SvMF 4 k.). Jos šiuo metu ir visą vasarą ruošėsi universiadai Kaune, į Taipėjų išskrenda rugpjūčio 16 d.

Lietuvos studentų krepšinio komandos sudėtyje - KU krepšininkai Evaldas Šaulys, Socialinių mokslų fakulteto studentas ir Ignas Vaitkus (SvMF). Vaikinai jau yra išvykę, stovyklauja ir žaidžia kontrolines varžybas Kinijoje.

Lengvosios atletikos varžybose rutulio stūmimo rungtyje dalyvaus Klaipėdos universiteto absolventas Šarūnas Banevičius jam tai jau trečia universiada. Po baigimo studentai universitetui gali atstovauti dar vienerius metus. Prieš tai buvusiose universiadose jis iškovojo septintas vietas. Šiemet varžybose jis demonstruoja puikius rezultatus (19,69 m), tikėtina, kad ir universiadoje pasieks gerų rezultatų.

Universiadoje dalyvaus ir gausus būrys Klaipėdos universiteto sunkiaatlečių: Vincentas Skirka (SvMF 2 k.), Laurynas Antanaitis (SvMF 4 k.), Žygimantas Stanulis (SvMF 4 k.), Aurimas Didžbalis (SvMF magistrantūros 2 k.) bei Tomas Li-Cin-Chai ir Sergej Lichovoj Klaipėdos universiteto absolventai. Šie sportininkai yra aukščiausio lygio ir tikėtina, kad jie iškovos medalius. Jie į Taipėjų išvyksta rugpjūčio 12 d.

Klaipėdos universiteto sportininkų pergalės ankstesnėse Universiadose

2013 m. Pasaulio vasaros studentų 27-tos žaidynės

Žygimantas Stanulis rovimo rungtyje iškėlė 171 kg svorį ir laimėjo sidabro medalį. Vyrų rutulio stūmimo rungtyje Šarūnas Banevičius užėmė 3-ią vietą.

2011 m. Kinijoje įvykusios 26–oji Pasaulio vasaros studentų universiada

Sunkiaatletis pasaulio ir Europos jaunimo čempionas Aurimas Didžbalis svorio kategorijoje 94 kg rovimo rungtyje pasiekė pasaulyje metų geriausią rezultatą 180 kg ir įveikė Europos čempioną Andrejų Demanovą. Po dviejų rungčių surinkęs įspūdingą 387 kg skaičių iškovojo sidabro medalį.

Lina Grinčikaitė lengvosios atletikos rungtyje, 100 metrų bėgime, iškovojo bronzos medalį, pasiekusi 11,44 s rezultatą.

Lietuvos studentai krepšininkai iškovojo bronzos medalius. Prie šios pergalės prisidėjo ir Klaipėdos universiteto studentas Osvaldas Matulionis.

2009 m. Belgrado (Serbija) Pasaulio vasaros studentų universiada

Klaipėdos universiteto studentė Lina Grinčikaitė 100 m bėgime iškovojo pirmą vietą



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių