Penkiakovininkės puikiai pradėjo pasaulio taurės varžybų finalą

  • Teksto dydis:

Sarasotoje (JAV) prasidėjo 2016 metų šiuolaikinės penkiakovės pasaulio taurės varžybų finalas.

Pirmąją varžybų dieną moterys ir vyrai kovojo fechtavimosi rungtyje.

Dėl olimpinio kelialapio Lietuvai ir tarpusavyje kovojančios Ieva Serapinaitė bei Gintarė Venčkauskaitė šioje rungtyje pasirodė puikiai. I. Serapinaitė laimėjo 24 dvikovas iš 35 ir užėmė trečią vietą (244 taškai). Geriau už vilnietę sekėsi tik latvei Jelenai Rublevskai (26 laimėtos kovos; 256 taškai) ir 2015 metų pasaulio čempionei vokietei Lenai Schoneborn (25; 250).

G. Venčkauskaitė laimėjo 21 dvikovą ir su ruse Anna Buriak pasidalijo 7-8 vietas. Kaunietės sąskaitoje po pirmosios varžybų dienos - 226 taškai.

Penktadienį penkiakovininkės tęs finalo kovas - dalyvaus plaukimo, papildomame fechtavimosi etapuose, jos ir bėgs bei šaudys. I. Serapinaitė plaukia greičiau už visas kitas pirmaujančios grupės sportininkes, tad po 2 rungčių gali žengti pirma.

Vyrų fechtavimosi rungtyje Justinui Kinderiui taip gerai pasirodyti nepavyko. Lietuvis laimėjo 18 dvikovų (208 tšk.) ir su visa grupe sportininkų pasidalijo 14-21 vietas. Pirmuoju vyrų varžybų lyderiu tapo kinas Jianlis Guo (24; 244 tšk.), lenkiantis vokietį Christianą Zillekensą (22; 232 tšk.) ir egiptiečius Amro El Geziry'į bei Yasserą Hefny'į (po 21; 226 taškus).

Vyrai penktadienį ilsėsis, o kovą dėl taurės tęs šeštadienį.

2015 metų pasaulio taurės laimėtoja Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė nusprendė šių metų finalą praleisti ir netrikdyti pasirengimo olimpinės žaidynėms ciklo skrydžiais per Atlantą. Būtent pergalė 2015-ųjų finale Londono olimpinei čempionei ir užtikrino teisę ginti titulą Rio de Žaneire.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių