Pergalę iškovoję Lietuvos regbininkai priartėjo prie svajonės

  • Teksto dydis:

Lietuvos regbio rinktinė po gražios ir kietos kovos iškovojo labai svarbią pergalę Europos čempionato „Conference 1“ Šiaurės konferencijos turnyre. Lyderių akistatoje lietuviai šeštadienį Panevėžyje 22:12 (19:0) nugalėjo Ukrainos komandą ir iškovojo antrąją iš eilės pergalę.

Fantastišką pasirodymą lietuviai surengė pirmajame kėlinyje. Kiekvieną varžovų pražangą baudos smūgiais ukrainiečius nubausdavo Donatas Vilimavičius, o po gražios atakos kamuolį įskaitiniame plote prispaudė Kęstutis Marcišauskas. Tuo tarpu lietuvių gynyba ukrainiečiams buvo neįveikiama.

Antrajame kėlinyje ukrainiečiai greitai sušvelnino atsilikimą 19:7, o vienam iš Ukrainos žaidėjų prireikė skubios medikų pagalbos. Žaidėją išvežė greitosios pagalbos automobilis. D.Vilimavičius vėliau pelnė labai svarbius tris taškus ir padidino lietuvių persvarą iki 22:7. Ukraina paskutinės atakos metu dar pelnė penkis taškus, bet tada nuaidėjo teisėjo švilpukas ir Lietuvos regbininkai su keliais tūkstančių sirgalių šoko pergalės šokį.

Su 9 taškais Lietuvos rinktinė tapo Šiaurės konferencijos lydere. Iš aukštesnio diviziono iškritusi Ukraina su penkiais taškais lieka antra. Lietuvos rinktinė tuo pačiu atsirevanšavo Ukrainai už 2010 metais nutrauktą rekordinę 18 pergalių seriją. Pavasarį lietuviai namuose žais su Švedija, o išvykoje – su Vengrija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių