Pietų Korėjoje suplevėsavo Lietuvos trispalvė

  • Teksto dydis:

Likus dviems dienoms iki pasaulio studentų žaidynių pradžios universiados kaimelyje trečiadienį oficialiai buvo pakelta Lietuvos vėliava.

Pasak pranešimo, iškilmingoje ceremonijoje dalyvavo visi į Pietų Korėją atvykę Lietuvos sportininkai bei žaidynių organizacinio komiteto nariai.

Likus paskutinėms dienoms iki pirmųjų startų Lietuvos stovykloje nuotaikios pakilios ir nepaisant smulkių nesklandumų apgyvendinant atletus, visi nekantriai laukia pirmųjų dvikovų.

"Didžioji dalis šalies atletų jau sėkmingai pasiekė Pietų Korėją. Įsikūrėme, vyksta treniruočių procesas ir laukiame pirmųjų startų. Kol kas visų nuotaikos puikios, tikimės sėkmingų startų", - po vėliavos pakėlimo ceremonijos teigė Lietuvos studentų sporto asociacijos prezidentas Česlovas Garbaliauskas.

Pirmieji į kovą stos krepšininkai. Jie liepos 4 dieną varžysis su Prancūzijos ekipa. Tą pačią dieną startuos plaukimo ir dziudo atstovai.

Sekmadienį kvalifikaciniuose plaukimuose jau dalyvaus pajėgiausi Lietuvos irkluotojai, o rankinio rinktinė pirmąjį mačą liepos 6 dieną žais su Rusijos studentais.

Lengvaatlečiai kovą dėl medalių pradės liepos 8 dieną.

"Gal nuskambės kiek arogantiškai, tačiau tikslas yra patekti į trejetą. Praėjusioje universiadoje laimėjau bronzos medalį, dar prieš tai vykusiose žaidynėse likau ketvirta. Šiais metais norėčiau palypėti dar aukščiau", - dar prieš išvykstant į Pietų Korėją teigė lengvaatletė Eglė Balčiūnaitė.

Trečiadienio pavakarę Lietuvos stovyklą pasiekė ir liūdnos žinios. Tik atvykusį į sportininkų miestelį kojos traumą patyrė bėgikė Vaida Žūsinaitė. Ar sportininkė galės startuoti universiadoje paaiškės po medicininių tyrimų, tačiau pirminės prognozės nieko gero nežada.

Prieš dvejus metus Kazanėje (Rusija) vykusioje universiadoje lietuviai iškovojo 6 aukso, 1 sidabro ir 4 bronzos medalius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių