Pirmosios merginų ledo ritulio komandos trenerė: apie šią akimirką svajojau 16 metų

Šeštadienį Elektrėnuose įvyko istorinis renginys - pirmą kartą į bendrą treniruotę susirinko visos šiuo metu ledo ritulį Lietuvoje žaidžiančios mergaitės. Praeidami pro šalį daugelis Lietuvos vyrų rinktinės narių šypsojosi išvydę rausvais marškinėliais pasipuošusias ledo ritulininkes ir stebėjosi sužinoję, kad jų Lietuvoje ne taip ir mažai.

"Prieš organizuodama šią treniruotę aš tikėjausi, kad susirinks tik mano pirmosios komandos žaidėjos, na gal dar prisijungs kelios mergaitės, apie kurias jau buvau skaičiusi žiniose. Tačiau mano visi lūkesčiai viršyti, šiandien atvyko devyniolika mergaičių iš skirtingų ledo ritulio mokyklų - Klaipėdos, Vilniaus, Kauno ir devynios merginos iš mano pirmosios komandos", - pasakojo Jūratė Rulevičienė.

Trenerė pastebėjo, kad dabar mergaitės ledo ritulyje yra vertinamos ir gerbiamos. Treneriai džiaugiasi jų žaidimu ir skatina jas tobulėti. Tuo tarpu prieš šešiolika metų, kai J.Rulevičienė kūrė savo pirmąją mergaičių komandą, teko iškęsti ne vieną pašaipą ar juokelį. Elektrėniškės taip pat buvo nepėsčios. Jos kantriai lankė treniruotes ir didžiavosi būdamos ledo ritulio žaidėjos. Beje sąlygos mergaičių treniruotėms buvo itin nepalankios - ledo aikštė joms buvo skiriama tik šeštą valandą ryte, o rūbinė - be dušo.

"Tačiau mums tai netrukdė, mes turėjome svajonę - norėjome tapti tikra komanda", - sakė buvusios komandos puolėja Miglė.

Pirmąjai Lietuvos mergaičių komandai teko sužaist vos kelias draugiškas rungtynes. 2001 metais jos išvyko į Lenkiją, kur žaidė su viena iš vietinių komandų ir triuškinamai nugalėjo abejuose susitikimuose - 9:0 ir 9:1. Tai buvo puikus startas jaunai komandai, deja, po metų išvykus trenerei į JAV, komandos neapsiėmė treniruoti nė vienas Elektrėnų treneris ir taip žaidėjos išsiskirstė.

Po šešiolikos metų įvykusi pirma mergaičių treniruotė turėtų būti naujas startas. Norisi tikėti, kad jis bus sėkmingesnis. Dabartinės ledo ritulininkės yra labai motyvuotos, darbščios ir atkaklios. Ypač savo meistriškumu išsiskyrė klaipėdietės, dalis kurių yra lyderės savo komandose ir kaip sakė "Skato" treneris - niekuo nenusileidžia berniukams.

"Treniruotėje pastebėjau būrelį puikių žaidėjų. Matosi, kad mergaitės žaidžia ne pirmus metus. Jos tikrai turi talentą, o svarbiausia dega noru žaisti ledo ritulį. Tai puiku! Manau, kad ir pas jus ateina supratimas, kad ledo ritulys yra skirtas visiems. Tai ne vien tik berniukų sportas. Ir man džiugu matyti tokius teigiamus pokyčius", - sakė kanadietis Chrisas Woodfordas, sostinės ledo ritulio akademijos treneris, kuris kartu su Kauno trenere Ramune Maleckiene vedė šios dienos mergaičių treniruotę.

Pasibaigus treniruotei ledo ritulininkės dar ilgai neišsiskyrė ir mielai bendravo kartu. Galbūt šis susitikimas bus pirmosios Lietuvos merginų ledo ritulio rinktinės istorijos pradžia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių