Plaukikas D. Rapšys tapo Europos vicečempionu! (pasveikino šalies vadovai)

  • Teksto dydis:

Lietuvis Danas Rapšys Glazge (Didžioji Britanija) vykstančio Europos plaukimo čempionato vyrų 200 m plaukimo laisvuoju stiliumi rungtyje antradienį iškovojo sidabro medalį.

23-ejų metų plaukikas finale finišavo per 1 min. 46,07 sek. ir nusileido britui Duncanui Scottui (1 min. 45,34 sek.).

Bronzos medalį pelnė rusas Michailas Dovgaliukas (1.46,15).

D. Rapšys buvo greičiausias atrankoje (1.46,55) ir pusfinalyje (1.45,33).

Pasveikino Prezidentė ir premjeras

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir ministras pirmininkas Saulius Skvernelis pasveikino plaukiką Daną Rapšį Europos plaukimo čempionate Glazge, 200 metrų laisvuoju stiliumi rungtyje iškovojus sidabrą.

Šalies vadovė pabrėžė, kad pergalė atėjo lydima atkaklaus darbo, daug jėgų ir ištvermės. Šiandien ji dar kartą patvirtina plaukiko talentą ir stiprų pasirengimą šiam sezonui.

Pasak Prezidentės, savo laimėjimu D. Rapšys kuria pergalingą Lietuvos sporto istoriją ir garsina mūsų šalies vardą.

Sportininkui šalies vadovė palinkėjo sėkmės, kuo geriausių plaukimo rezultatų ir džiuginančių asmeninių rekordų ateityje.

„Įveikėte daug stiprių plaukikų iš viso senojo žemyno, nedaug tetrūko iki absoliučios pergalės. Užlipęs ant prizininkų pakylos nusipelnote kuo didžiausios pagarbos ir padėkos už tai, kad garsinate mūsų mažos, bet didžios šalies vardą. Tai - jūsų ilgamečio atkaklaus darbo ir pastangų ir, žinoma, ugdyto talento rezultatas. Nuoširdžiai sveikinu su sidabriniu finišu Europos plaukimo čempionate, atnešusiu daug džiaugsmo Lietuvos sporto aistruoliams“, - sakoma premjero S. Skvernelio sveikinime.

Vyriausybės vadovas D. Rapšiui palinkėjo sėkmės kituose startuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ogo

Ogo portretas
Lietuvoje jau net keli valstybės vadovai !!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių