Plaukikas D. Margevičius siekia kelialapio į olimpines žaidynes

  • Teksto dydis:

20-mečiui kauniečiui Deividui Margevičiui patinka technika. Jis nuolat stebi automobilių ir motociklų varžybas. Tačiau tai nekliudo jam būti vienam perspektyviausių Lietuvos plaukikų ir pretenduoti į šalies rinktinę olimpinėse žaidynėse Rio de Žaneire.

“Savęs nelaikau ypač stipriu. Bet kai kiti palaiko, tai jauti papildomą motyvaciją, norą. Dėl to tikiu, kad pateksiu į olimpines žaidynes Rio de Žaneire”, - sakė D.Margevičius.

Vėl skaičiuoja grybšnius baseine

Dar prieš kelis mėnesius jaunasis plaukikas buvo nusisukęs nuo baseino ir ėmęs dirbti automobilių aptarnavimo srityje.

“Visada buvau technikos mėgėjas. Man patiko viskas, kas susiję su varikliais – ralis, motokrosas ir panašiai. Nuolat stebiu įvairias techninio sporto varžybas”, - sakė D.Margevičius.

Tačiau plaukikų bendruomenės palaikymas ir papildoma motyvacija paskatino D.Margevičių grįžti prie reguliarių treniruočių.

“Iš širdies pasikalbėjome su Lietuvos plaukimo federacijos prezidentu Tomu Kučinsku. Jis ir įkalbino grįžti į baseiną. Pajutau naują motyvaciją”, - sakė D.Margevičius, anksčiau atstovavęs Lietuvai įvairiose tarptautinėse varžybose.

Dabar jis vėl keliasi 6 val. ryto. Pusę septynių jau būna baseine pasirengęs treniruotei. Po pusantros valandos išeina iš baseino, pavalgo, pamiega. Vėliau turi šiek tiek laiko pasimatyti su drauge. Vakarop vėl eina į sporto salę, baseiną.

Nuolatinė plaukikų rutina D.Margevičiui – vėl sava. Panašiu ritmu jis gyveno pastaruosius penkiolika metų – nuo tada, kai būdamas vos penkerių pradėjo treniruotis Kauno centro sporto mokykloje. Treniruojasi jis pas tą pačią plaukimo specialistę, kuri išugdė D.Margevičių iki Lietuvos plaukimo rinktinės nario - Jolantą Dulevičienę.

Sunkiausias stilius - iššūkis

Pagrindinės D.Margevičiaus rungtys – 50 ir 100 m peteliške – sunkiausiu plaukimo stiliumi. Tai, pasak jo paties, kažkiek atspindi plaukiko charakterį.

“Peteliškė visada atrodė sunkus būdas. Kai plaukikai eidavo į 200 m peteliške 200 m startą, sakydavo “eina mirtininkai”. Man tai atrodė didvyriška. Gal dėl to ir pasirinkau šį stilių”, - sakė kaunietis.

Pasak plaukimo specialistų, būtent kovotojo charakteris padeda D.Margevičiui siekti aukštų rezultatų. Su tuo sutinka ir pats plaukikas.

“Manau, kad mano stipriausios savybės yra atkaklumas, psichologinis nusiteikimas nepasiduoti, kovoti iš paskutiniųjų”, - sakė D.Margevičius.

Dėmesys – kitam sezonui

Plaukimas suteikė D.Margevičiui galimybę ne tik dalyvauti varžybose, bet ir keliauti. Kol kas jam įsimintiniausios varžybos – Bahreine su Kauno plaukimo rinktine.

“Tai buvo pirmosios mano varžybos užsienyje. Iki tol nebuvau lankęsis jokiame arabų krašte, tai viskas buvo nauja – žmonės, bendravimas, klimatas, renginio organizacija”, - pasakojo D.Margevičius.

Tačiau jau greitai įsimintiniausiomis D.Margevičiaus varžybomis gali tapti Olimpinės žaidynės.

Kol kas artimiausi plaukiko planai – Lietuvos plaukimo čempionatas Kaune liepą.

“Tose varžybose noriu kiek įmanoma labiau priartėti prie buvusių geriausių rezultatų – kad iš tikrųjų atsigaučiau ir pasijusčiau grįžęs į didįjį sportą. Mano tikslas – geriausia forma – bus pasiektas tik kitą sezoną, šį jau į traukinį nespėjau. Tačiau nuo rudens jau sieksiu maksimumo”, - sakė D.Margevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių