Plaukikė A. Šeleikaitė – jaunimo olimpinių žaidynių čempionė!

  • Teksto dydis:

Plaukikė kaunietė Agnė Šeleikaitė pakartojo tai, ką 2014-aisiais buvo pasiekusi Rūta Meilutytė – tapo Jaunimo olimpiados čempione.

Lietuvė – greičiausia

Buenos Airėse (Argentina) vykstančių 3-iųjų jaunimo vasaros olimpinių žaidynių 50 m plaukimo krūtine finale A.Šeleikaitė aplenkė visas varžoves.

Aukso medalį 18-metei kaunietei lėmęs rezultatas – 31,37 sek. Vos 0,05 sek. atsiliko antrąją vietą užėmusi australė Chealsea Hodges. Trečia finišavo slovėnė Tina Celik – 31,75 sek.

A.Šeleikaitę treniruoja Giedrius Martinionis – plaukimo specialistas, dirbęs ir su R.Meilutyte, kuri 2014-aisiais Nandzinge (Kinija) laimėjo 50 m ir 100 m plaukimo krūtine finalus.

Vakar Agnė kartu su vilniete Kotryna Teterevkova dalyvavo 100 m atrankos varžybose.

K.Teterevkova 50 m krūtine varžybų pusfinalyje buvo devinta – 32,30 sek. Jai iki finalo pritrūko tik 0,12 sek.

Prieš finalą jaudinosi

– Tikėjausi geresnio rezultato, bet jei medalis yra, tai gal viskas gerai? Pirmą kartą man skambėjo Lietuvos himnas, labai smagu! – po auksinio pasirodymo džiūgavo A.Šeleikaitė.

– Agne, kokio rezultato tikėjotės?

– Stengiausi pagerinti savo asmeninį šios rungties rekordą (31,24 sek. – red. past.). Deja...

– Kaip manote, kodėl taip atsitiko?

Ji išskirtinio talento, motyvuota, atsidavusi savo mėgstamai sporto šakai.

– Prieš finalą jaudinausi, nors tai man nebūdinga.

Lietuvos sporto universiteto (LSU) kineziterapijos pirmakursė turėjo galimybę išvykti į JAV, bet plaukikės karjerą nusprendė tęsti Lietuvoje.

"Aštuonerius metus dirbame su treneriu, jis daug laiko dėl manęs paaukojo ir stengėsi, manau, būtų negražu taip išsiskirti", – prisipažino plaukikė.

"Esu laimingas, kad galiu treniruoti Agnę, esame gera komanda. Ji išskirtinio talento, motyvuota, atsidavusi savo mėgstamai sporto šakai", – auklėtinę gyrė G.Martinionis.

Diena po dienos

Argentinos sostinėje Lietuvai atstovauja 15 jaunųjų olimpiečių.

Į pusfinalį pateko irkluotojos Vytautė Urbonaitė ir Kamilė Kralikaitė – tai joms garantavo 6-oji vieta atrankos varžybose.

Gimnastė Eglė Stalinkevičiūtė už laisvuosius pratimus pelnė 12,2 taško ir užėmė 13-ąją vietą, o už atraminius šuolius surinko 12,7 tšk. ir buvo 19-oji. Lietuvė dar išmėgins jėgas ant lygiagrečių ir buomo.

Stalo tenisininkas Medardas Stankevičius savo grupėje 3:4 pralaimėjo malaiziečiui Javenui Mas Choongui, 1:4 iraniečiui Aminui Ahmadianui ir nepateko į aštuntfinalį.

Vakar šaudymo varžybose startavo Greta Rankelytė, o plaukimo – Arijus Pavlidis ir Alanas Tautkus. Rytoj jėgas išmėgins disko metikas Dovidas Petkevičius, poryt – rutulio stūmikas Dominykas Čepys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kiek lietuvoje

kiek lietuvoje portretas
puikiu ,graziu,jaunu sportininku.sekmes grazuole ir stipruole,dar daug ateityje pergaliu ir medaliu

Lietuvė

Lietuvė portretas
Valio, Agne, didžiuojamės Tavimi!

tomas

tomas portretas
Šaunuolė Agnė. AČIŪ. Sėkmės ir ateityje.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių