Sėkmingas lietuvio startas Portugalijoje

  • Teksto dydis:

Balandžio 21–23 d. Portugalijos kalnų miestelyje Montalegrėje griaudėjo lenktyninių bolidų varikliai – čia vyko antrasis pasaulio ir pirmasis Europos ralio kroso čempionato "Super 1600" klasės etapas.

Jame sėkmingai savo sezoną pradėjo Kasparas Navickas – finale finišavo ketvirtas, o po savaitgalio bendrojoje įskaitoje jis užima trečią vietą.

Lenktynių savaitgalis susirinkusias komandas ir žiūrovus lepino puikiais orais, o lenktynininkai padovanojo daugybę įsimintinų akimirkų.

K. Navickas jau treniruočių metu demonstravo aukštą tempą ir jį išlaikė per visą savaitgalį.

Lietuvis pirmajame ir antrajame kvalifikaciniuose važiavimuose pademonstravo trečią laiką, o trečiame ir ketvirtame liko antras. Toks tempas leido K.Navickui keliauti į pusfinalį su antru geriausiu laiku tarp 24-ių dalyvių ir startuoti iš pirmos eilės. Pusfinalyje užėmęs trečią poziciją lietuvis pateko į finalą, kuriame buvo gausu susidūrimų ir kietos kovos.

"Visą savaitgalį pavyko demonstruoti stabilumą – kvalifikaciniuose važiavimuose jaučiausi užtikrintai ir važiavau savo tempu, pusfinalyje ir finale gal kiek pritrūko sėkmės, bet kaip pirmą sezono startą vertinu labai teigiamai, – po finišo finale teigė trečią vietą Europos čempionate pernai užėmęs K. Navickas. – Finale startavau iš paskutinės eilės, todėl prieš pirmą posūkį stebėjau varžovų veiksmus ir iš dalies viskas buvo pagal planą – dauguma sportininkų jau pirmame rate šoko į joker ratą – tai turėjo man atverti trasą. Tačiau prieš mane liko rusas Timuras Shigaboutdinovas, kurio tempas neleido pakankamai atitrūkti nuo kitų sportininkų, ir po joker rato atgal į rikiuotę įsiliejau jau užimdamas penktą vietą."

Šioje pozicijoje Kasparas ir baigė lenktynes, tačiau po finalo teisėjai už neteisėtą stumdymąsi nubaudė rusų sportininką 5 sek. nuobauda, užtikrinusią lietuvių sportininkui ketvirtą vietą finale.

Kitas pasaulio ralio kroso čempionato etapas vyks Vokietijoje, o Europos čempionato lenktynininkai į trasą grįš Belgijoje gegužės 12–14 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių