Prieš stadiono uždarymą – paskutinis egzaminas

„Tai turbūt jau paskutinė galimybė pamatyti aukščiausio lygio lietuvišką regbį S.Dariaus ir S.Girėno stadione“, - kalbėjo Lietuvos regbio federacijos garbės prezidentas Vytautas Vasilenka.

Jau šį savaitgalį startuoja ketvirtasis Baltijos regbio "Top" lygos sezonas. Pagrindinė šios vasaros naujiena - prie "Top" lygos prisijungė Lietuvos čempionato nugalėtoja ir Baltijos pirmenybių antro diviziono čempionė Šiaulių "Šiaulių" komanda.

Tai reiškia, kad šiais metais "Top" lygoje žais penkios komandos. Jos varžysis vieno rato sistema, o nugalėtojai paaiškės atkrintamosiose varžybose.

Lygos sezonas prasidės rungtynėmis didžiausiame šalyje Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadione. Čia šeštadienį 16 val. į kovą stos kasmet vis stiprėjantis Kauno "Žalgiris" ir "Top" lygos trofėjų susigrąžinti sieksiantis Šiaulių "Baltrex-Šiaulių" klubas.

Šios rungtynės bus ypatingos dar vienu aspektu. Tai bus paskutinės regbio rungtynės prieš S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukciją, todėl regbį šiame stadione kitą sykį bus galima išvysti jau tik pabaigus stadiono rekonstrukcijos darbus.

Kauno "Žalgiris" išsaugojo komandos branduolį, pasikvietė trenerį iš Pietų Afrikos Respublikos (PAR) Felo Sangweni ir turi ambicijų pakovoti dėl aukščiausios prabos apdovanojimų. Ekipoje gali debiutuoti ir daugiau legionierių iš PAR.

„Kauniečiai nuosekliai stiprina sudėtį, tad jie bus vieni realiausių pretendentų pernykštį sidabrą iškeisti į auksą. Žinoma, jiems didžiausią iššūkį mes Šiaulių klubai“, - prognozavo V.Vasilenka.

Tuo tarpu sekmadienį regbio fiesta vyks Šiauliuose. Visas savaitgalis bus skirtas labiausiai tituluoto šalies regbio klubo - Šiaulių "Vairo-Kalvio" komandos - 45-erių metų sukakčiai.

Pagrindinis šventės akcentas - Baltijos "Top" lygos rungtynės sekmadienį 14 val. naujajame "SM Klevo" regbio stadione. Jose "Vairas-Kalvis" susitiks su "RC Miesnieki-Kekava" (Latvija) komanda.

"Top" lygos debiutantas "Šiaulių" klubas, treniruojamas specialisto iš PAR Ntando Manyosha, sezoną pradės savaite vėliau.

Pasak V.Vasilenkos, šiomis dienomis regbininkai pasižymi ne tik sportiniame, bet ir kultūriniame lauke. Ketvirtadienio vakarą duris atvėrė buvusio Lietuvos regbio čempiono Kauno „Politechnikos“ ekipos gretose Jokūbo Kaco kūrybos paroda. Originalius tapytojo darbus iki pat rugsėjo lankytojai galės įvertinti Kauno įvairių tautų kultūrų centre, įsikūrusiame miesto senamiestyje.


Šiame straipsnyje: regbisbaltijos lyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių