R. Meilutytė iškopė į Europos čempionato finalą

  • Teksto dydis:

Lietuvos atstovė Rūta Meilutytė su antru rezultatu pateko į Kopenhagoje (Danija) vykstančio Europos plaukimo čempionato 25 m baseine moterų 100 m plaukimo krūtine rungties finalą.

20-metė mūsų šalies plaukikė, kuriai priklauso šios rungties pasaulio rekordas (1 min. 2,36 sek.), pusfinalyje penktadienį nuotolį įveikė per 1 min. 4,95 sek. ir nusileido tik suomei Jenai Laukanen (Jenna Laukkanen, 1.04,89).

„Esu patenkinta rezultatu. Plaukti buvo lengviau nei ryte, tačiau jėgų netaupiau, nes visos varžovės yra labai pajėgios. Dabar galėsiu pailsėti ir ruoštis finalui. Gerai, kad jis bus tik rytoj, nes šiandien plaukti dar kartą jau būtų labai sunku“, - sakė R. Meilutytė.

Šeštadienį 18.16 val. vyksiančiame finale varžysis aštuonios greičiausios plaukikės.

Atrankoje R. Meilutytė (1 min. 6,09 sek.) tarp 47 dalyvių užėmė devintąją vietą.

50 m nuotolyje Lietuvos plaukikė iškovojo aukso medalį.

Dar trims Lietuvos plaukikams nepavyko iškopti į finalus.

Vyrų 50 m plaukimo laisvuoju stiliumi pusfinalyje Simonas Bilis užėmė 12-ąją vietą. 24-erių metų lietuvis distanciją įveikė per 21,32 sek. Iki aštuntosios pozicijos ir kelialapio į finalą S. Biliui pritrūko 0,09 sek.

Greičiausiai pusfinalyje plaukė rusas Vladimiras Morozovas. Jis finišavo per 20,45 sek. ir pasiekė naują Europos čempionatų rekordą.

S. Bilis (21,39 sek.) atrankos varžybose tarp 79 dalyvių buvo 11-as.

Andrius Šidlauskas ir Giedrius Titenis nepateko į vyrų 100 m plaukimo krūtine rungties finalą. 20-metis A. Šidlauskas pusfinalyje penktadienį nuotolį įveikė per 57,96 sek. ir pagerino asmeninį rekordą. Jam atiteko dešimtoji vieta. 28-erių metų G. Titenis finišavo per 58,08 sek. ir liko 11-as.

„Rezultatu nesu nustebęs, nes tikrai žinojau, kad plauksiu greičiau nei ryte. Žinoma, norėjosi dar geresnio laiko, bet žinau, ką reikia taisyti plaukime, o dabar ką turiu, tuo ir džiaugiuosi“, - puikios nuotaikos po plaukimo buvo A. Šidlauskas.

Tuo tarpu G. Titenis neslėpė, kad užimta vieta jo netenkina.

„Norėjau patekti bent į vieną finalą. Sunku pasakyti, kodėl toks rezultatas. Jaučiausi neblogai, gal finišui šiek tiek pritrūko jėgų. Analizuosiu, kodėl nepavyko, ir dirbsiu toliau“, - teigė G. Titenis.

Rusas Kirilas Prigoda pusfinalyje distanciją įveikė per 56,02 sek. ir 0,14 sek. pagerino Europos rekordą, kuris nuo lapkričio 19 dienos priklausė kitam Rusijos plaukikui Olegui Kostinui.

Atrankoje G. Titenis (57,92 sek.) tarp 49 dalyvių buvo devintas, o A. Šidlauskas (58,23 sek.) - 14-as.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tautvilis

Tautvilis portretas
Šlovė Lietuvos sportininkams plaukikams - R. Meilutytei, D. Rapšui ir kt.. ginantiems gimtinės garbę!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių