R. Nadalis nugalėjo J. Martiną del Potro ir pateko į „US Open“ finalą

  • Teksto dydis:

Pirmoji pasaulio raketė Rafaelis Nadalis po keturių setų kovos 4:6, 6:0, 6:3, 6:2 nugalėjo argentinietį Juaną Martiną Del Potro ir pateko į „US Open“ čempionato finalą. Ispanijos tenisininkas sekmadienį Niujorke sieks trečiojo šio turnyro čempiono titulo ir jau 16-o karjeroje „Didžiojo kirčio“ turnyro nugalėtojo titulo.

R.Nadalis finale kovos su Kevinu Andersonu. 31-erių metų Pietų Afrikos Respublikos tenisininkas irgi po keturių setų kovos 4:6, 7:5, 6:3, 6:4 nugalėjo ispaną Pablo Carreno Bustą.

Tai bus penktoji abiejų tenisininkų akistata karjeroje. Kol kas visas keturias dvikovas laimėjo R.Nadalis.

„Tai reiškia daug, – po pergalės pusfinalyje pareiškė R.Nadalis. – Tai tikrai puikus sezonas. Ypač po kelerių metų praleistų dėl traumų. Nepaprastai džiaugiuosi, kad galėsiu žaisti šio turnyro finale prieš šią nuostabią auditoriją.“

R.Nadalis prieš aštuonerius metus kartą jau buvo pralaimėjęs J.M.Del Potro „Didžiojo kirčio“ turnyro pusfinalyje. Tačiau šį kartą padarė viską, kad taip nenutiktų. Po pralaimėto pirmo seto ispanas pademonstravo aukščiausią žaidimo lygį ir varžovui leido laimėti tik penkis geimus.

„Po pirmo seto pakeičiau kai kuriuos dalykus, – pareiškė Rafa. – Žaidžiau per daug į jo backhandą. Žinojau, kad turi priversti jį judėti labiau ir žaidimą daryti labiau nenuspėjamą. Tai suveikė labai gerai.“

J.M. Del Potro pripažino, kad sudėtingi mačai ir liga prieš pusfinalio mačą jį labai išsekino ir jis akistatoje su R.Nadaliu nebeturėjo jėgų.

„Aš tiesiog pavargau. Buvau išsekęs po mačo su Dominicu Thiemu, tada Rogeriu Federeriu. Šią savaitę sirgau. Turėjau daug problemų prieš šį mačą. Tačiau buvau motyvuotas. Tačiau jis tiesiog žaidė geriau už mane“, – varžovo pranašumą pusfinalyje pripažino J.M. del Potro.

Vyrų varžybų finalas vyks sekmadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių