Rankininkai nesutramdė nervinės įtampos

"Nieko nepadarysi, gyvenimas eina į priekį, bet nusivylimo tikrai yra", – neslėpė Valdemaras Novickis. Vienas Kauno "Granito-Kario" trenerių neslėpė nepasitenkinimo dėl auklėtinių nepavykusio starto tarptautinėje arenoje.

Revanšo nepasiekė

Po ilgos pertraukos į Europos taurių varžybas grįžę kauniečiai krito jau nuo pirmo varžovo. Iššūkio taurės turnyro antrojo etapo atsakomajame mače šeštadienį Kauno "Granito-Kario" komanda Sporto halėje 23:29 nusileido "Eurofarm Rabotnik" (Makedonija) ekipai ir baigė savo pasirodymą. Pirmąsias rungtynes išvykoje "Granitas-Karys" pralaimėjo 24:28.

Šeštadienio akistatos pirmajame kėlinyje kova dar vyko įvartis į įvartį ir kauniečiams keletą kartų pavyko išsiveržti į priekį, tačiau drausmingai žaidę oponentai atitrūkti šeimininkams neleido. Pasibaigus pirmajam kėliniui, "Granitas-Karys" atsiliko minimaliai 10:11.

Antrojo kėlinio pradžioje "Eurofarm Rabotnik" dar padidino savo pranašumą, o Kauno klubas, kaip ir Makedonijoje, prastai išnaudojo savąsias progas ir leido makedonams atitrūkti. Per paskutines kelias susitikimo minutes "Euforarm Rabotnik" dar labiau padidino persvarą.

Pritrūko patirties

Aikštės šeimininkams 8 įvarčius pelnė Vaidas Drevinskas, 5 – Mindaugas Urbonas, 4 – Tadas Bučinskas, 2 – Mantas Reinys, po 1 – Modestas Štarolis, Karolis Grigas, Mantvydas Lazauskas ir Marius Kairys.

Šansų turėjome, bet pritrūkome patirties. Tokio rango varžybose reikia dalyvauti dažniau, tuomet atsirastų pasitikėjimas savo jėgomis.

"Šansų turėjome, bet pritrūkome patirties. Tokio rango varžybose reikia dalyvauti dažniau, tuomet atsirastų pasitikėjimas savo jėgomis. Kita vertus, atsiliepė nervingumas ir įtampa belaukiant svarbiausio sezono starto. Dar trečiadienį vaikinai puikiai sužaidė Lietuvos čempionato rungtynes su Alytaus komanda, o šeštadienį atrodė neatpažįstami, tarsi ir nedegė noru žūtbūt laimėti. Nesusitvarkėme su psichologiniais aspektais", – dėstė "Granito-Kario" treneris.

Egzaminuos favoritai

V.Novickis pažymėjo, kad makedonai, kurių gretose ne vienas žaidėjas, vyresnis nei 30-ies, jo auklėtinius pranoko pelnytai, pasinaudojo didesne patirtimi.

"Nuo tokių nesėkmių niekur nepabėgsi. Tokie pralaimėjimai grūdina, mūsų jaunimui padeda kaupti taip reikalingą patirtį", – sakė vairininkas.

Modesto Prakapo ir V.Novickio treniruojamas Kauno klubas dabar susitelks pasirodymui Lietuvos pirmenybėse. Juolab kad išbandymų čia netrūks. "Granitas-Karys", trečiadienį namuose 38:27 (19:12) nugalėjęs Alytaus "Varsos-Stronglaso" ekipą, lieka lygos lyderiu. Komandos sąskaitoje – šešios pergalės iš tiek pat galimų. Tokį pat taškų kraitį (12 taškų) yra surinkęs ir Klaipėdos "Dragūnas".

Būtent su šiuo varžovu kauniečiai ir žais artimiausią mačą. Lyderių dvikova vyks gruodžio 6 d. uostamiestyje. Trečioje vietoje žengianti Alytaus "Varsos-Stronglaso" ekipa nuo favoritų atsilieka 2 taškais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių