Rankinio Čempionų lygoje – trys klubai su lietuviais

  • Teksto dydis:

Kitais metais rankinio Čempionų lygoje varžysis net trys komandos, kuriose bus lietuviški akcentai. Čempionų titulą gins Jonas Truchanovičius ir „Montpellier“ (Prancūzija) ekipa, praėjusių metų pasirodymą gerinti bandys Aideno Malašinsko Zaporožės „Motor“ (Ukraina) ir lygoje debiutuos Gintaro Savukyno treniruojama bei Giedriaus Morkūno atstovaujama „Riihimaen Cocks“ (Suomija).

Visos trys lietuviškos ekipos pateko į skirtingas Čempionų lygos grupes. Komandos Čempionų lygoje yra skirstomos į du divizionus: aukštesnę bei žemesnę pakopas. Aukštesnėje žais „Motor“ su A. Malašinsku bei „Montpellier“ su J. Truchanovičiumi.

Burtai lėmė, kad „Montpellier“ A grupėje kovos su „Vardar“ (Makedonija), Kelcų „Vive“ (Lenkija), „Barcelona“ (Ispanija), Bresto „Meškov“ (Baltarusija), „Telekom Veszprem“ (Vengrija), „Kristianstad“ (Švedija) ir „Rhein-Neckar“ (Vokietija). Tuo tarpu „Motor“ varžysis B grupėje su „Paris Saint-Germain“ (Prancūzija), Segedo „MOL-Pick“ (Vengrija), „Flensburg-Handewitt“ (Vokietija), „Skjer“ (Danija), Celės „Pivovarna Laško“ (Slovėnija) ir „Nantes“ (Prancūzija). Abiejų lietuvių ekipos praėjusiais metais startavo silpnesnėje pakopoje, tačiau tai nesutrukdė J. Truchanovičiaus „Montpellier“ klubui iškovoti čempiono titulą. A. Malašinsko ekipa praėjusiame sezone krito lygos šešioliktfinalyje.

Nesėkmingai į Čempionų lyga besibeldusiam „Riihimaen Cocks“ klubui pagaliau atvertos durys į prestižinį turnyrą. Gintaro Savukyno treniruojama ekipa praėjusiais metais žaidė lygos atrankos varžybose ir jose iškovoti kelialapio nepavyko, todėl suomių ekipa žaidė Europos rankinio federacijos (EHF) taurės varžybose. Taip pat Suomijos rankininkus pastaruosius dvejus metus buvo galima matyti viešinčius ir Lietuvoje, kur jie žaidė Baltijos lygos rungtynes su Lietuvos klubais. Dvejus metus iš eilės suomiai tapo šios lygos nugalėtojais.

„Cocks“ ekipa Čempionų lygoje žais silpnesnės pakopos D grupėje kartu su Plocko „Wisla“ (Lenkija), „Abanca Ademar Leon“ (Ispanija), „Elverum“ (Norvegija), Tuno „Wacker“ (Šveicarija) ir Bukarešto „Dinamo“ (Rumunija).

iš viso Čempionų lygoje varžysis 28 komandos. 16 komandų, suskirstytų į dvi grupes po aštuonias, žais stipresnėje pakopoje, 12 ekipų, suskirstytų į dvi grupes, - silpnesnėje pakopoje. Dvi stipriausios silpnesnės pakopos ekipos atkrintamosiose varžybose prisijungs prie stipresnės pakopos klubų. Iš kiekvienos stipresnės pakopos grupių į atkrintamąsias varžybas patenka po šešis klubus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių