Rankinio klubai žengė atgal

Baltijos rankinio lygos (BRL) varžybose dalyvaujantys Lietuvos moterų ir vyrų klubai šį sezoną užleido pozicijas konkurentams.

Iš Gomelio – be medalių

Pernai BRL bronzos medalius iškovojo Kauno rajono "Garliavos SM-Cascada" rankininkės, o Kauno "ACME-Žalgiris" užėmė ketvirtą vietą. Šiemet garliavietės – ketvirtos, kaunietės – penktos.

Šį kartą paskutinis BRL čempionato turas vyko Gomelyje (Baltarusija).

Ne stipriausios sudėties Garliavos komanda (nežaidė Laima Bernatavičiūtė, Laura Masiulevičiūtė, Greta Rinkevičiūtė) pusfinalyje 19:30 (7:18) pralaimėjo baltarusių "Gomel", o mažąjį finalą dėl bronzos medalių 19:27 (11:11) – Ukrainos čempionei Lvovo "Galyčankai".

Didžiajame finale "Gomel" rankininkės 32:25 (21:12) nugalėjo Minsko "BNTU-BelAZ" komandą.

Kauno žalgirietės dėl penktos vietos varžėsi su Gardino "Gorodničanka" ir pasidalijo po pergalę – 35:29 (18:17) bei 32:34 (14:19). Aukštesnę poziciją Lietuvos čempionėms lėmė palankesnis įvarčių skirtumas.

Naudingiausiomis varžybų Gomelyje žaidėjomis mūsų šalies klubuose pripažintos Kamilė Bušaitė ("Garliava SM-Cascada") ir Inesa Verbovik ("ACME-Žalgiris").

Trofėjų dalybos – Estijoje

2016-aisiais BRL finalo ketverto turnyre kovojęs ir ketvirtą vietą užėmęs Kauno "Granitas-Karys" šiemet neįveikė ketvirtfinalio barjero, o Klaipėdos "Dragūnas" ir Vilniaus "Šviesa" nepateko į atkrintamąsias varžybas.

Granitiečius iš kovos dėl medalių Kauno sporto halėje 27:24 (10:10) ir 29:22 (14:9) eliminavo Ukrainos atstovai – Zaporožės ZTR rankininkai.

Trofėjus išsidalys Suomijos, Ukrainos, Estijos ir Baltarusijos komandos. BRL finalo ketverto varžybos vyks balandžio 8–9 d. Polvoje (Estija).

Pusfinaliuose susitiks Gintaro Savukyno treniruojama Ryhimiahio "Cocks" ir Minsko SKA ekipos bei Zaporožės ZTR ir Polvos "Serviti".

Pernai "Cocks" iškovojo aukso medalius, minskiečiai – sidabro, Polvos rankininkai – bronzos.

Lietuvoje – lemiamos kovos

Mūsų klubai visas jėgas sutelks lemiamoms nacionalinio fronto kovoms.

Balandžio 9-ąją Garliavos sporto centre prasidės šalies moterų rankinio lygos finalo mačas – susitiks "Garliava SM-Cascada" ir "ACME-Žalgiris".

Garliavietės pusfinalyje 42:37 (23:20) ir 41:29 (23:14) nugalėjo Klaipėdos "Dragūną-Viesulą", o žalgirietės 39:24 (16:7) ir 48:32 (24:13) – Vilniaus "AlanDeko-Vichy".

"Granitas-Karys", pergale pradėjęs Lietuvos vyrų rankinio lygos čempionato ketvirtfinalį – 37:18 (17:6) sutriuškinęs Šiaulių "SM Dubysą-Guberniją", vakar su šiauliečiais žaidė antrąsias rungtynes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių