Rotušėje – prizai geriausiems Kauno sportininkams

„Šie apdovanojimai tik dar sykį įrodo, kad domitės mūsų karjera. Ačiū jums už tai“, – Kauno rotušėje šiandien atsiimdama prizą kalbėjo viena populiariausių miesto sportininkių Donata Vištartaitė.

„Šie apdovanojimai tik dar sykį įrodo, kad domitės mūsų karjera. Ačiū jums už tai“, – Kauno rotušėje šiandien atsiimdama prizą kalbėjo viena populiariausių miesto sportininkių Donata Vištartaitė.

Irkluotoja antrus metus iš eilės užėmė antrąją vietą populiariausių Kauno sportininkų rinkimuose, nusileisdama tik plaukikei Rūtai Meilutytei.

Tradicinė dienraščio „Kauno diena" ir Kauno miesto Kūno kultūros ir sporto skyriaus apklausa sulaukė didelio sporto specialistų bei mėgėjų dėmesio.

Nors dėl nugalėtojos vardo didesnių intrigų nekilo – R.Meilutytės persvara buvo pernelyg akivaizdi – patekti į dešimtuką pretendavo keliasdešimt iškiliausių miesto atletų.

„Sporto lygis ir konkurencija Kaune yra tokia aukšta, kad kartais atletas iš mūsų miesto tampa geriausias Lietuvoje, bet ne Kaune. Taip, pavyzdžiui, ankstesniais laikais būdavo su Kaune užaugusiu Šarūnu Marčiulioniu“, – renginio Rotušėje pradžioje pajuokavo jį vedęs Vilius Kaminskas.

D.Vištartaitė 2014-aisiais laimėjo Europos irklavimo čempionato sidabrą bei užėmė 4-ąją vietą pasaulio čempionate.

„Sezonas buvo neblogas, bet po prieš tai buvusio auksinio norėjosi tą pakartoti ir 2014-aisiais. Deja, ne visada pavyksta, – sakė kaunietė. – Manau, kad 2015-ieji man bus dar sėkmingesni“.

„Manau, kad šiemet svarbiau už medalius jums bus olimpiniai normatyvai. Linkiu, kad kuo daugiau kauniečių pelnytų kelialapius į 2016-ųjų olimpines žaidynes“, – spausdamas ranką irkluotojai teigė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

D.Vištartaitė tapo viena iš septynių sportininkų, atvykusių į ceremoniją. Nugalėtoja tapusi R.Meilutytė su treneriu Jonu Ruddu šiuo metu intensyviai rengiasi sezonui Didžiojoje Britanijoje. 10-ąją vietą užėmęs Rokas Milevičius dalyvauja „Volvo Ocean Race“ regatoje aplink pasaulį. Dėl asmeninių priežasčių negalėjo dalyvauti ir šokėja Edita Daniūtė. Ji, pernai su italu Mirko Gozzoli antrą kartą tapusi Pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) profesionalų lygos standartinių šokių čempione, rinkimuose rikiavosi 4-ta.

Laipteliu aukščiau palypėjo disko metikas Andrius Gudžius. Šis 23 metų 199 cm ūgio galiūnas laimėjo Lietuvos čempiono titulą, nutraukdamas net 19 metų trukusią olimpinio čempiono Virgilijaus Aleknos hegemoniją.

Tarp populiariausiųjų pateko net du dziudo meistrai. Petro Vinciūno treniruojamas pasaulio čempionato prizininkas Marius Paškevičius užėmė 5-ąją, o Karolis Bauža - 6-ąją vietas.

Kaune populiariausios sporto šakos – krepšinio – atstovui Pauliui Jankūnui atiteko 8-oji vieta. Tai atlygis už jo pelnytą 8-ąjį LKL čempiono žiedą. „Žalgirio“ kapitoną atlydėjęs ekipos treneris Gintaras Krapikas sulaukė prašymo visų trenerių vardu pasakyti sveikinimo kalbą. Ištaręs keletą žodžių vairininkas misiją baigė.

„Jei mūsų sporto šakos atstovai būtų užėmę aukščiausią vietą, būčiau pasiruošęs rimčiau. Tad lauksiu kito karto“, – juokavo G.Krapikas.

Atsiėmę prizus sportininkai, jų treneriai bei renginio svečiai mėgavosi muzikos ansamblio „Ainiai“ ilgesingomis dainomis, o vėliau bendravimą tęsė prie vaišių stalo.

2014 m. populiariausi Kauno sportininkai:

  1. Rūta Meilutytė (plaukimas), 2. Donata Vištartaitė (irklavimas), 3. Andrius Gudžius (lengvoji atletika), 4. Edita Daniūtė (sportiniai šokiai), 5. Marius Paškevičius, 6. Karolis Bauža (abu – dziudo), 7. Eimantas Stanionis (boksas), 8. Paulius Jankūnas (krepšinis), 9. Rūta Paškauskienė (stalo tenisas), 10. Rokas Milevičius (buriavimas).


NAUJAUSI KOMENTARAI

sportas

sportas portretas
Andrius Gudžiusikilęs š Vilkijos apylinkių, tengyvena jo tėvai, o dabar jis pats gyvena Jonavoje, Tai koks ryšys su Kauno miesto savivaldybės sporto apdovanojimais?

>sėdi

>sėdi portretas
:))))))))) kas kam galvoj

Sėdi

Sėdi portretas
išsiskėtę nepadoriai meras ir kiti! Kultūros viršūnė! Nejaugi pretenduos į kitą kadenciją?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių