R.Šiškauskas išgelbėjo Rusijos čempionus

Geriausias Lietuvos 2007-ųjų metų sportininkas Ramūnas Šiškauskas, Eurolygoje išplėšęs aštuntąją pergalę Maskvos CSKA ekipai, pateko į naudingiausių žaidėjų penketuką.

Šiška, iki mačo su Sienos „Monteaspaschi“ pabaigos likus pusketvirtos sekundės, pataikė tris baudas, po to blokavo varžovo metimą ir CSKA laimėjo 69:66. Lietuvis žaidė nepaisydamas dešinės rankos traumos.

„Nejaugi manote, kad dėl išnarinto piršto galėjau praleisti tokią dvikovą? Sienos krepšininkai grūmėsi kietai, o mums prireikė šiek tiek laiko susikaupti ir pademonstruoti, ką iš tikrųjų sugebame. Eidamas mesti baudų jaučiau, kad mano taškai gali būti lemiami, tačiau nesijaudinau, rankos nedrebėjo“, – po varžybų sakė R.Šiškauskas.
Susitikimas su maskviečiais apkarto „Montepaschi“ legionieriui Kšyštofui Lavrinovičiui – jis susižeidė pėdą.
Surinkęs 28 reitingo balus, Ramūnas naudingiausių žaidėjų penkete su Kostu Vasiliadžiu iš Pirėjo „Olympiakos“ pasidalijo 4-5 vietas.
Efektyviausiai devintajame ture rungtyniavo Simo Jasaičio komandos draugas brazilas Tiago Splitteris. Vitorijos „TAU Ceramica“ vidurio puolėjas per rungtynes su Bolonijos „Virtus VidiVici“ pelnė 25 taškus, atkovojo 12 ir perėmė 6 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir išprovokavo 6 varžovų pražangas. T.Splitterio sąskaitoje – 42 balai.
Kartu su R.Šiškausku kol kas sėkmingiausias šį sezoną Eurolygos rungtynes sužaidė ir Šarūnas Jasikevičius (Atėnų „Panathinaikos“) bei Mindaugas Katelynas (Milano „Armani Jeans“).



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių