Rumunijos regbininkai tapo Europos čempionais

  • Teksto dydis:

Rumunijos regbio rinktinė pateikė staigmeną paskutinėse Europos čempionato rungtynėse ir dramatiškai tapo pirmenybių nugalėtoja. Sekmadienį Rumunijos komanda savo aikštėje po atkaklios kovos 8:7 nugalėjo daugkartinę Europos čempionę Gruzijos ekipą.

Rumunijai pirmą kartą per septynerius metus atiteko Antimo Ivireanu trofėjus, skiriamas šios poros nugalėtojai. Gruzijos regbininkai Europos čempionais buvo tapę šešis kartus iš eilės, bet pralaimėjimas Rumunijoje šią seriją nutraukė. Abi komandos patyrė po vieną pralaimėjimą ir surinko po 19 taškų, bet dėl pergalės tarpusavio akistatoje čempionų taurė atiteko rumunams.

Rumunijos rinktinės veteranas Catalinas Fercu jau rungtynių pradžioje prispaudė kamuolį įskaitiniame plote ir išvedė rumunus į priekį 5:0. Nesėkminga diena buvo abiejų komandų smūgiuotojams koja. Florinas Vlaicu nerealizavo dviejų baudos smūgių, o gruzinas Merabas Kvirikašvilis - vieno.

Vis dėlto 37-ąją min. gruzinas Merba Šarikadzė išlygino rezultatą, o M. Kvirikašvilis realizacijos smūgiu išvedė Gruziją į priekį 7:5. Lemiamas momentas buvo 51-ąją min. F. Vlaicu nutraukė savo nesėkmingų smūgių seriją ir tiksliu spyriu sugrąžino persvarą šeimininkams 8:7. Iki mačo pabaigos rezultatas nepakito ir Rumunija šventė vieną svarbiausių pergalių savo istorijoje.

Kitose rungtynėse Ispanijos rinktinė namuose 30:0 nugalėjo Belgijos komandą. Su 13 taškų ispanai čempionate užėmė trečiąją vietą, o belgai (2 tšk.) liko paskutiniai - šešti. Dėl teisės ir kitą sezoną žaisti aukščiausiame Europos čempionato divizione belgai kovos su Portugalijos regbininkais.

Rungtynėse dėl ketvirtosios vietos Rusijos komanda savo aikštėje 52:25 nepasigailėjo vokiečių, nors įpusėjus rungtynėms pirmavo tik 12:7.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių