RUSADA skelbia pašalinusi visus WADA nurodytus trūkumus

  • Teksto dydis:

Rusijos antidopingo agentūra (RUSADA) pašalino visus trūkumus, kuriuos po audito nurodė Pasaulinė antidopingo agentūra (WADA), o kitas auditas gali būti atliktas ne anksčiau kaip po dvejų metų, antradienį pranešė RUSADA generalinio direktoriaus pavaduotoja Margarita Pachnockaja.

„Gruodžio mėnesį buvo WADA auditas, medžiagą su atsakomuoju ryšiu iš jų gavome sausio pabaigoje. Buvo kelios pastabos, dvi – kritiškos, dvi – didelio prioriteto ir kelios rekomendacijos dėl geresnių praktikų įdiegimo. Šiandien visose kritinėse ir didelio prioriteto pastabose (nurodyti trūkumai) pašalinti, dėl to gavome WADA patvirtinimą“, – naujienų agentūrai „Interfax“ antradienį sakė M. Pachnockaja.

Ji pridūrė, kad „iki naujo WADA kodekso pasirodymo 2021 metais RUSADA greičiausiai nebus audito, nes per pastaruosius dvejus metus jau buvo du auditai“.

RUSADA 2015 metų lapkritį buvo pripažinta neatitinkanti WADA kodekso. Tai buvo padaryta pasirodžius informacijai apie rusų sportininkų sisteminį dopingo vartojimą per 2014 metų Sočio žiemos olimpiadą.

Pernai rugsėjį RUSADA teisės buvo sugrąžintos, tačiau agentūra privalo įvykdyti virtinę reikalavimų, kad vėl nebūtų suspenduota.


Šiame straipsnyje: RUSADAWADAMargarita Pachnockaja

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių