Rusijos teismas išdavė dopingo programą paviešinusio asmens arešto orderį

  • Teksto dydis:

Maskvos teismas ketvirtadienį paskelbė išdavęs orderį areštuoti rusą Grigorijų Rodčenkovą, padėjusį organizuoti Rusijoje valstybės lygiu remtą dopingo programą olimpiadai, o vėliau pabėgo į Jungtines Valstijas.

„Tyrėjai įtraukė Rodčenkovą į tarptautinį ieškomų asmenų sąrašą. Mūsų teismas rugsėjo 21 dieną už akių priėmė sprendimą jį areštuoti“, – naujienų agentūrai AFP sakė teismo atstovė Junona Careva.

G.Rodčenkovas anksčiau buvo Maskvos antidopingo laboratorijos, kuri prižiūrėjo tikrinimą per 2014 metų Sočio olimpiadą, direktorius.

2016 metų gegužę jis davė interviu JAV laikraščiui „The New York Times“, kuriame papasakojo apie sudėtingą dopingo schemą dešimtims Rusijos sportininkų per 2014 metų žiemos olimpiadą Rusijos Juodosios jūros kurorte Sočyje.

Skandalingoje Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) nepriklausomos komisijos ataskaitoje, kuri buvo paskelbta 2016 metų lapkritį, sakoma, kad G.Rodčenkovas pripažino prieš auditą „tyčia sunaikinęs“ 1 417 mėginių.

Dėl to Rusijos lengvaatlečiams buvo uždrausta dalyvauti pernai įvykusioje Rio de Žaneiro olimpiadoje ir praėjusį mėnesį Londone surengtame Pasaulio lengvosios atletikos čempionate.

Rusija nuolat neigia, kad vykdo valstybinę dopingo programą, o vicepremjeras Vitalijus Mutko kaltino G.Rodčenkovo laboratoriją ir Rusijos antidopingo agentūrą (RUSADA).

Sunkius nusikaltimus tiriantis Tyrimų komitetas pernai iškėlė baudžiamąją bylą G.Rodčenkovui ir apkaltino jį piktnaudžiavimu įgaliojimais. Už tai jam gresia kalėjimas iki ketverių metų.

Penktadienį „The New York Times“ paskelbtame laiške G.Rodčenkovas rašė, kad iš tėvynės pabėgo baimindamasis dėl savo gyvybės ir savo šeimos saugumo.


Šiame straipsnyje: dopingasGrigorijus Rodčenkovas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
O apie tai, kad atlikus pakartotinus tyrimus WADA nerado jokiu irodymu, deja nerasoma. Zinoma, kad israse orderi. Ir i tarptautine paieska padave. Ir ne tik Rusija, o ir pati WADA seniai jo beieskanti.

tiek

tiek portretas
Rasalo ruskyne neuztektu visus valdziazmogius su orderiais

jooo

jooo  portretas
Ir išdavikas tokius šaudyti na manau toli nepabėgs
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių