Rutulio stūmimo rungtyje A. Skujytė liko per žingsnį nuo finalo

Penktadienį Belgrade (Serbija) prasidėjo Europos lengvosios atletikos uždarų patalpų čempionatas, kurį šiemet transliuoja LRT KULTŪRA ir LRT.lt. Rutulio stūmimo rungtyje startavusios Lietuvos atstovės į tolimesnį etapą nepateko.

Austra Skujytė geriausiu, trečiuoju, bandymu rutulį nustūmė 17,37 m, užėmė devintą vietą ir į finalą nepateko. Mūsiškę trečiu bandymu iš laimingojo aštuoneto išstūmė lenkė Paulina Guba (17,62 m). 17,37 m – rezultatas, kokio 37-erių A. Skujytė nerodė nuo 2011-ųjų.

„Atrodo, tiek nedaug pritrūko, bet ką padarysi – tikslas įgyvendintas. Iš tikro buvo labai įdomu, kai lenkės bandymas viską lėmė. Galvojau, ar ji susikaups, ar ne. Bet lenkė labai pajėgi, tai džiaugiuosi dėl jos, tik aš nusmukau“, – sakė A. Skujytė.

Šį sezoną A. Skujytė toliausiai rutulį buvo nustūmusi 16,68 m. Šį rezultatą lietuvė pagerino jau pirmu bandymu (16,98 m), antru nustūmė 16,57 m, o toliausiai – trečiu (17,37 m). Beje, jei daugiakovininkė šį rezultatą būtų pasiekusi septynkovėje, jis šešiais centimetrais viršytų neoficialų pasaulio rekordą.

„Čia didelės varžybos, daug ką lemia. Kur kitur gali iš savęs išsireikalauti, jei ne čia, kai visi aplink toli stumia. Vien dėl to ir norisi važiuoti, baigti sezoną su geru rezultatu. Kai yra konkurencija, kai yra virpulys, tada „faina“ dalyvauti, gali iš savęs išpešti daugiau nei treniruotėje“, – teigė lengvaatletė.

Kaip rutulio stūmikė lietuvė jau buvo dalyvavusi dviejuose finaluose vasarą vyksiančiuose Europos čempionatuose: 2010-aisiais ji užėmė 12 vietą, 2012-aisiais – 11-ą. Nors devinta vieta šiose uždarų patalpų pirmenybėse yra aukščiausia karjeroje, vasarą A. Skujytė vėl koncentruosis į septynkovę.

„Džiaugiuosi, kad tai būtų geras taškų skaičius septynkovėje. Tikėkimės, kad vasarą bus galima pakartoti. Parako dar yra“, – sakė daugiakovininkė.

Kita Europos čempionate dalyvavusi Lietuvos rutulio stūmikė Giedrė Kupstytė užėmė 20 vietą. Pirmas jos bandymas buvo nesėkmingas, antru sportininkė nustūmė 15,34 m, trečiu – 16,00 m. Tarp 21 atrankos varžybų dalyvės sėkmingiausiai pasirodė vengrė Anita Marton – 18,44 m.

Belgrade vykstančiame čempionate iš Lietuvos atstovų dar pasirodys šuolininkai į aukštį Airinė Palšytė bei Raivydas Stanys. Savo pasirodymą penktadienį jau baigė bėgikė Eva Misiūnaitė.

Likusių Lietuvos lengvaatlečių pasirodymų tvarkaraštis:

Kovo 3 d. (penktadienis)

18:30 val. moterų šuoliai į aukštį, kvalifikacija (dalyvauja A. Palšytė)

Kovo 4 d. (šeštadienis)

12:20 val. vyrų šuoliai į aukštį, kvalifikacija (dalyvauja R. Stanys)

17:30 val. moterų šuoliai į aukštį, finalas (jei pateks – A. Palšytė)

Kovo 5 d. (sekmadienis)

17:50 val. vyrų šuoliai į aukštį, finalas (jei pateks – R. Stanys)



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių