Salės futbolo čempionai ieškos brazilų

Lietuvos salės futbolo A lygoje – naujas lyderis: Vilniaus "Bekentas" išvertė iš čempiono sosto pastaraisiais metais penkiskart iš eilės triumfavusį Kauno "Nautaros" klubą.

Paskutinė šį sezoną favoritų dvikova baigėsi lygiosiomis 3:3. Vilniečiams to užteko, kad vienu tašku aplenktų kauniečius ir pirmą kartą pasipuoštų aukso medaliais.

Lemiamame mače viskas buvo "Nautaros" futbolininkų rankose. Kauniečiai pirmavo 2:0, tačiau persvaros neišsaugojo, o čempionų titulą lėmusį trečiąjį įvartį praleido likus 12 sekundžių iki finalinės sirenos.

p>"Tikėjome savo jėgomis. Prieš lemiamą dvikovą šiemet jau du kartus buvome susitikę su "Nautara" ir pasidalijome po pergalę. Jautėme, kad galime tikėtis palankaus rezultato", – dienraščiui sakė "Bekento" komandos vyriausiasis treneris Eduardas Morozas.

– Ar "Nautaros" komanda susilpnėjo per šiuos metus, ar "Bekentas" stipriai ūgtelėjo? – paklausėme stratego.

– Nepasakyčiau, kad kauniečiai šiemet žaidė prasčiau nei ankstesniais metais. Jie išlaikė komandos branduolį, o taškus prarado tik žaisdami su pirmenybių prizininkais. Reikia pripažinti, kad "Nautaros" lyderiai kiekvieną sezoną vis vyresni, tačiau noriu pagirti ir mūsų vyrus, kurie aukštą tempą sugebėjo išlaikyti visas pirmenybes. Startavome labai galingai ir susidūrėme su problemomis tik tuomet, kai keli mūsų lyderiai paliko ekipą ir pradėjo didžiojo futbolo sezoną. Šiemet buvome tikras kolektyvas. Komandos dvasia buvome pranašesni už "Nautarą".

– Galbūt kauniečiams koją pakišo motyvacijos stygius?

– Be abejonės, motyvacijos mes kovoti turėjome daug daugiau. "Nautara" jau daugybę metų dominavo šalies futbole, norėjosi šią tradiciją nutraukti. Daugkartiniams šalies čempionams aukso medaliai – ne naujiena, o mes jautėme pergalių alkį.

– Iškovojote teisę atstovauti šaliai Europos salės futbolo taurės varžybose. Galbūt stiprinsitės naujais futbolininkais?

– Kol kas aišku tik tiek, kad "Bekentas" Europos varžybose atrodys kitaip nei Lietuvos čempionate. Preliminariai planuojame pasikviesti legionierių ir iš Brazilijos. Svarstysime, kaip galime sustiprinti gretas. Jei išgalėsime, imsime brazilą ar ispaną, jei ne, tuomet galbūt išmėginsime salės futbolo tradicijomis garsėjančius kroatus, rusus ar čekus. Latvijoje ar Baltarusijoje taip pat yra neblogo lygio žaidėjų.

Čempionato pabaigą apkartino skandalas. Dviejų sostinės ekipų – "Snoro" ir "Penalty.lt" – mačas neįvyko, nes absoliutus čempionato autsaideris nerado tinkamos salės varžyboms. Sprendimą dėl šių rungtynių priims Drausmės komitetas.


Turnyro lentelė

1. "Bekentas" 15 11 2 2 94:31 35

2. "Nautara" 15 10 4 1 110:34 34

3. "SC-STIHL" 15 7 5 3 80:45 26

4. "Penalty.lt" 14 4 2 8 56:78 14

5. "Viči" 15 4 1 10 53:80 13

6. "Snoras" 14 1 0 13 37:163 3



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių